ChrisArt

Expositie is afgelopen

Sarah Michael

Tentoonstelling 01-12-2010 t/m 01-12-2011 > Den Haag

Geboren in Newark , Engeland in 1964. Na aanvankelijk een universitaire opleiding in textiel ontwerp te hebben gevolgd in Liverpool, een tijd lang door Azië te hebben gereisd en in Australië werkzaam te zijn geweest als kostuum ontwerper, kwam ze tot de conclusie dat ze op dit gebied haar ideeën niet tot uitdrukking kon brengen.

In 1987 belandde ze in Nederland, waar ze een opleiding begon bij de bekende Haarlemse keramist Wim Borst en daar ontdekte dat werken met klei en voornamelijk draaien haar grote passie was. Tegelijkertijd werkte ze drieëneenhalf jaar lang als produktiedraaister en was zo in de gelegenheid haar draaitechniek te perfectioneren. Doordat ze als produktiedraaister was gedwongen dag in dag uit dezelfde simpele vormen te draaien, werd haar eigen werk wat ze in haar vrije tijd maakte heel gevarieerd.

Nu als zelfstandig keramiste, wordt het meeste werk wat ze produceert nog steeds gedraaid. De uitdaging voor haar is echter om met verschillende technieken en creatieve manipulatie dit aanvankelijk gedraaide werk, de meest fantastische vormen te geven. Haar grootste inspiratiebron is de zee, en dan in het bijzonder de tropische magische onderwaterwereld van het koraalrif, met haar vele fantastische vormen en kleuren, samenstellingen en bewegingen.

Ook elementen uit haar dagelijkse omgeving zijn terug te vinden in haar werk, zoals impressies van de kleurrijke lentes van de Hollandse bollenstreek waar ze woont. Humor is ook een belangrijk ingrediënt van Sarah's werk. De kleuren en vormen ervan zijn vaak al genoeg om mensen hardop te laten lachen.

Een ander thema dat ze aan het ontwikkelen is momenteel, is de vrouwelijke vorm. In de grotere werken contrasteren de vaak ruwe bekraste, bekladde gezichten met de glanzende kleurrijke torso’s, agressieve sexy borsten en trendy zonnebrillen.

ChrisArt

  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Glaskunst

Galerie ChrisArt is een galerie aan het Haagse Noordeinde, gespecialiseerd in unica glaskunst en keramieken van Nederlandse kunstenaars.

Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.30
ook op afspraak geopend, graag even bellen.

Contact


ChrisArt
Noordeinde 182
2514GR Den Haag
Nederland
Tel: 070-8700153

www.chrisart.nl
2432 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "ChrisArt"