ChrisArt

Expositie is afgelopen

Marianne Bey

Tentoonstelling 01-12-2010 t/m 01-12-2011 > Nieuw

Tasten naar onmetelijkheid.

Marianne is geboren in Leiden op 11 Juni 1950. Ze was altijd al geïnteresseerd in kunst. In 1974 is ze gaan reizen door Europa. Voornamelijk in Italië en Luxemburg kwam ze in aanraking met de kunst waar ze zoekende naar was. Haar grote leermeesters waren Robbie van Leeuwen, Shocking Blue, Luxemburg, Jose van Roy Dali en Valerio DeAngelis in Italië.

Zij tast en zoekt verder, en kwam in 1986 Robbie van Leeuwen tegen die zijn huis en atelier had in Vischbach, Luxemburg. Daar vondt ze de rust en tijd om zelf te gaan schilderen en beeldhouwen. Via een goede vriend uit Italië kwam zij in het kunstenaarsstadje Velletri terecht ,waar ze Jose van Roy Dali en Valerio De Angeles leerde kennen. Van de laastgenoemde kreeg zij les op de vrije kunstacademie in Velletri. Met Jose van Roy Dali heeft zij vier keer geexposeerd. O.a op de Art Fair in Leiden en in Voorschoten, en ze bezoekt hem regelmatig in zijn huis/atelier in Velletri.

Marianne Bey zou geen genoegen met haar kunst hebben genomen als ze niet het wezenlijke van haarzelf zou kunnen uitdrukken. Valerio gaf haar die kans op zijn kunstacademie! "Alle kunst die de naam waardig is, is religieus van karakter", zei de weinig gelovige Franse kunstenaar Henri Matisse. Een uitspraak waar Marianne zich zeker mee kan verenigen. In een brief aan de Braziliaanse criticus Frederico Moreas schrijft hij: "ware kunst heeft een geweldige kracht, het is het tegengif voor de destructiviteit van de mensheid en om die reden niet altijd geliefd".

Ware kunst is subversief,omdat het "het HART" raakt. Dat is haar functie, haar "raison d'etre". Het is de tijd voor een nieuwe artistieke beweging! Niet gebaseerd op stijl, maar op ethiek en waarheid. Ondertussen werkt Marianne Bey gedreven door. Het zoeken is haar meer waard dan het vinden en uitkristalliseren. Waar een vaste vorm en herhaling ontstaat is het avontuur van de ontdekking immers verdwenen. Bevredigend is voor haar alleen wat rechtstreeks uit het HART komt. Kunst ontstaat vanuit je eigen leven, eigen kracht, eigen waarheid!

ChrisArt

  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Glaskunst

Galerie ChrisArt is een galerie aan het Haagse Noordeinde, gespecialiseerd in unica glaskunst en keramieken van Nederlandse kunstenaars.

Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.30
ook op afspraak geopend, graag even bellen.

Contact


ChrisArt
Noordeinde 182
2514GR Den Haag
Nederland
Tel: 070-8700153

www.chrisart.nl
2376 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "ChrisArt"