ChrisArt

Expositie is afgelopen

Nadjezda Schokker

Tentoonstelling 01-12-2010 t/m 01-12-2011 > Den Haag

Ik ben Nadjezda Schokker (Amsterdam, 1959) opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie in de richting Industriële Vormgeving. Na een aantal jaren als vormgever gewerkt te hebben, werk ik sinds ongeveer de eeuwwisseling met glas. Glas fascineert me door de mogelijkheid en soms ook de onmogelijkheid van het scheppen van kleur en vorm. Glas daagt me uit door de spanning tijdens het creatieproces waarbij in korte tijd je ideeën in het gloeiend hete object verwezenlijkt moeten worden. Mislukkingen zijn dan ook onlosmakelijk verbonden aan het werken met glas. Omdat ik graag de grenzen van het materiaal opzoek, grote objecten wil maken en met de vorm experimenteer, werk ik ook wel samen met meesterglasblazer Richard Price. Naast mijn grote liefde het glasblazen, werk ik ook met andere technieken zoals fusing, glasgieten en glas in lood.

Ik beschouw mijzelf als intuïtief kunstenaar. Mijn inspiratie komt niet uit het denkend deel van mijn hersenen maar uit het creatieve en zintuiglijke deel. Ik wil niet iets vertellen maar iets laten zien. Woorden zijn de vloek van de beeldende kunstenaar. Ze zijn een barrière tussen het werk en de kijker, voer voor het intellect en niet voor het esthetisch bewustzijn dat ik wil prikkelen. Daarnaast is een boodschap vaak een marketinginstrument bedoeld om gespreksstof te genereren voor de zelfbenoemde kenners in de kunstwereld. Ik wil de beschouwer van mijn kunst meenemen op mijn zoektocht naar de beheersing en de mogelijkheden van het materiaal. Het spel van textuur, vorm, licht en kleur tijdens het creatieproces, uitmondend in een object is voor mij het belangrijkste. Mijn kunst is bedoeld om naar te kijken, aan te voelen en van te genieten.

ChrisArt

  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Glaskunst

Galerie ChrisArt is een galerie aan het Haagse Noordeinde, gespecialiseerd in unica glaskunst en keramieken van Nederlandse kunstenaars.

Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.30
ook op afspraak geopend, graag even bellen.

Contact


ChrisArt
Noordeinde 182
2514GR Den Haag
Nederland
Tel: 070-8700153

www.chrisart.nl
2374 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "ChrisArt"