ChrisArt

Expositie is afgelopen

Louis la Rooy

Tentoonstelling 01-12-2010 t/m 01-12-2011 > Den Haag

Na zijn studie aan de Rietveld Academie en de Rijksacademie in Amsterdam, begon Louis la Rooy (Amsterdam, 1947) zijn carrière als decorateur bij een bedrijf gespecialiseerd in etalagematerialen in 1966. Toen dit bedrijf ook begon met het maken van glazen decoraties, werd Louis zo gefascineerd door het materiaal dat hij besloot er alles over te leren.

Om deze reden begon hij in 1966 met werken voor Glasindustrie Van Tetterode in Amsterdam. Een jaar werkte hij in de Verenigde Staten waar hij bij de Willet Stained Glass Compagnie les gaf in het glasappliqueren en heeft deze techniek daar onder de aandacht bracht. In 1968 keerde hij terug naar Nederland waar hij sindsdien veel kunstwerken ontwerpt en uitvoert. Buiten zijn eigen projecten heeft hij ook vele prestigieuze opdrachten van het Rijk, Gemeente en particulieren in glas verwezenlijkt. Daarnaast realiseerde hij de glasontwerpen van verschillende Nederlandse kunstenaars zoals Corneille, Wolkers en Appel. In 1981 maakte hij een enorm raam, ontworpen door Rufino Tamayo. Voor dat project heeft hij bijna een jaar in Mexico doorgebracht.

Momenteel runt Louis de Van Tetterode Glasstudio in Amsterdam. Deze goed uitgeruste studio is onderverdeeld in verschillende secties: platglas, heetglas en metaalbewerking waar vele projecten worden gerealiseerd met toepassing van verschillende technieken zoals applicatie, zandgieten, glasblazen, fusion, zandstralen en etsen.

Louis geeft ook workshops aan andere kunstenaars en ieder ander die interesse heeft in het werken met glas.

ChrisArt

  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Glaskunst

Galerie ChrisArt is een galerie aan het Haagse Noordeinde, gespecialiseerd in unica glaskunst en keramieken van Nederlandse kunstenaars.

Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.30
ook op afspraak geopend, graag even bellen.

Contact


ChrisArt
Noordeinde 182
2514GR Den Haag
Nederland
Tel: 070-8700153

www.chrisart.nl
2403 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "ChrisArt"