ChrisArt

Expositie is afgelopen

Kim ten Oever

Tentoonstelling 01-12-2010 t/m 01-12-2011 > Den Haag

Geboren in 1971 in Enschede, Twente.

Ook al heeft ze jaren in Duitsland en Amerika gewoond, de 'doe maar normaal dan doe je al gek genoeg' mentaliteit van het oosten is zichtbaar in haar doen en in haar kunst.

In Duitsland op het Gymnasium heeft ze geleerd dat creativiteit vooral daar is waar geproduceerd wordt. Amerika liet haar zien hoe veelzijdig deze creativiteit kan zijn en op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag ontdekte ze hoe ze de zeggingskracht van haar werk kan vormen. Deze drie verschillende culturen hebben haar gemaakt tot de persoon die ze nu is.

Kort na haar afstuderen in 1999 van de richting Monumentale Vormgeving is ze begonnen met glasblazen. Na een stage aan de Iittala glasschool in Finland heeft ze meerdere jaren als assistent en later als zelfstandig glasblazer gewerkt in Denemarken. Later in eigen atelier te Hengelo heeft Kim ook de buig en smelt techniek van plat glas zich eigen gemaakt. Dit is een mooie aanvulling op het glasblazen en hier kan ze een deel van haar ideeënwereld kwijt, die niet met glasblazen zichtbaar te maken is.

Glas is een materiaal dat bestaat uit tegenpolen; de vloeibaarheid, de hitte tijdens het bewerken, tegenover de koude bijna bevroren kwaliteit van het eindproduct. Het lijkt alsof er een moment uit de tijdstroom genomen en bewaard kan worden.

Het direct ambachtelijke van het glasblazen en het grafisch strenge bij het snijden van plat glas zijn twee fascinaties die ze onderzoekt bij het maken van haar kunst. De glasobjecten die Kim maakt laten een helderheid en eenvoud zien in beeld en verhaal.

Duidelijk zichtbaar zijn Scandinavische invloeden en haar herkenning in het minimalistische principe; 'less is more'. Hier komen we weer bij die Twentse nuchterheid waar ze mee geboren is. Haar werk is niet kritisch op wat dan ook, het verteld over ruimtes in lijnen, en verhalen in vormen.

ChrisArt

  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Glaskunst

Galerie ChrisArt is een galerie aan het Haagse Noordeinde, gespecialiseerd in unica glaskunst en keramieken van Nederlandse kunstenaars.

Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.30
ook op afspraak geopend, graag even bellen.

Contact


ChrisArt
Noordeinde 182
2514GR Den Haag
Nederland
Tel: 070-8700153

www.chrisart.nl
2434 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "ChrisArt"