Xiaoling Huang

Expositie is afgelopen

Lente Fantasie - Expositie van Nederlands-Chinese Kunstenaars

Tentoonstelling 16-03-2018 t/m 09-04-2018 > Den Haag
Xiaoling Huang Lente Fantasie - Expositie van Nederlands-Chinese Kunstenaars
Schilderij van Park Wu
Xiaoling Huang Lente Fantasie - Expositie van Nederlands-Chinese Kunstenaars (2)
Schilderij van Suiling Yan
Xiaoling Huang Lente Fantasie - Expositie van Nederlands-Chinese Kunstenaars (3)
Schilderij van Yide Zhou
Xiaoling Huang Lente Fantasie - Expositie van Nederlands-Chinese Kunstenaars (4)
Mixed medium van Zhanhong Liao
Lente Fantasie - Expositie van Nederlands-Chinese kunstenaars

16 maart t/m 9 april 2018
ma.- vr. en zaterdag17 maart
9 -12 uur en 14-17 uur

Opening: vrijdag 16 maart om 15.00 uur

Chinees Cultureel Centrum
Spui 186, 2511 BW, Den Haag

Het is meer dan honderd jaar geleden sinds de eerste Chinezen in Nederland kwamen. Chinezen die uit diverse hoeken kwamen, met eigen dialecten en achtergrond. Kunst brengt deze groep kunstenaars samen en creëert een platform voor intellectuele dialogen en uitwisselingen.

De initiatiefnemer van deze expositie is dhr. Park Wu die jaren met groot enthousiasme Chinese kunst heeft gepromoot. Het Chinees Cultureel Centrum in Den Haag stelt nu voor het eerst zijn prachtige ruimte beschikbaar voor deze groepsexpositie en hoopt in de toekomst meer kunstenaars erbij te betrekken. Kunst brengt ons dichterbij elkaar.

Deze tentoonstelling toont een grote diversiteit aan kunstwerken, varierend van traditionele Chinese schilderijen tot fotografie. De deelnemende kunstenaars zijn Park Wu, Mo Chen, Lesheng Zhou, Yide Zhou, Lijia Fan, Yun Xie, Sofie Xie, Mengxian Xia, Zhanhong Liao, Xu Chen, Xiaoling Huang, Terri Duan, Suiling Yan en Huanwu Hu. Sommige wonen al decennia lang in Nederland, en andere nog maar kort. De een is afgestudeerd aan de kunstacademie, de ander is autodidact. De getoonde werken geven een aardig beeld van talentvolle Chinese kunstenaars in Nederland. Lente geeft fantasie en we verwelkomen het samen met u.

De in Huissen woonachtige kunstenares Xiaoling Huang gebruikt verse bloemblaadjes om dagelijkse objecten te verpakken. Bloemblaadjes vormen tevens inspiratie voor schilderijen. Zo ontstaat een unieke vorm van stilleven fotografie en schilderkunst.

Xiaoling probeert onze kijk op bloemen te veranderen door deze in contact te brengen met objecten uit ons dagelijks leven. Een manier om de schoonheid en korte duur van bloeiende bloemen vast te houden in ons dagelijks leven en er zo iets buitengewoons van te maken.

Xiaoling Huang is geboren in China en heeft gestudeerd aan de Kunstacademie in Stuttgart. Meer over haar kunst is te vinden op haar website: www.xl-art.com.

Contact

Xiaoling Huang
Huissen
Nederland

www.xl-art.com

1688 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Design

Stuur een bericht naar Xiaoling Huang