favorietenVerwijder uit favorieten

Tetem

Meer...
Expositie is afgelopen

Multi Solo: The Far Future is Nature

Tentoonstelling 12-07-2012 t/m 02-09-2012 > Enschede
Tetem Multi Solo: The Far Future is Nature

Mette Sterre- Fish wife

Tetem Multi Solo: The Far Future is Nature (2)

Anya Janssen -Toadstool

Tetem Multi Solo: The Far Future is Nature (3)

Merit de Jong- Nachtwerk 39

The far future is nature’ is het thema van de komende Multi Solo tentoonstelling samengesteld door beeldend kunstenaar en icoon Phil Bloom. De 28 geselecteerde kunstenaars geven op uiteenlopende manieren uiting aan het thema. De werken spelen met futuristische architectuur, apocalyptische omgevingen, virtuele werkelijkheden, zijn een tribute aan de natuur of bekende uitvinders als Nikola Tesla. De tentoonstelling is een mix tussen Nederlands en buitenlands talent waarbij ook performancekunst is vertegenwoordigd. Tijdens de opening op 19 juli om 17.00 uur zijn performances te zien van Ronald Bal, Christine Clinckx, Carina Gosselé en Mette Sterre.

De kunstenaars die tijdens deze Multi Solo tentoonstelling hun werk komen presenteren zijn:
Mario D’Agostini, Silvia Bakker, Ronald Bal, Jak Beemsterboer, Marie Julia Bollansée, Christine Clinckx, Alexandra Crouwers, Johan van Dijke, Frans Gentils, Carina Gosselé, Bryan Green, Anya Janssen, Merit de Jong, Michael Laird, Léon van Opstal, Pascale Pollier, Sébastien Rien, Silvia Russel, Roosmarijn Schoonewelle, Tineke Schuurmans, Ingrid Daniella van der Spoel, Mette Sterre, Kim Streur, Corinne Taunay, Heleen Wiemer, Leo Wijnhoven, Midas Zwaan en Valerie Zwart.

Tegelijk met de Multi Solo is de tentoonstelling De robot en de toekomst te zien waarin curator Phil Bloom een dwarsdoorsnede geeft van haar werk; van het vroege oeuvre tot de meest recente doeken uit 2012.

Let op: Deze Multi Solo tentoonstelling kan schokkende beelden bevatten voor zwangeren en kinderen onder de 12 jaar.

Tijdens de opening op 19 juli wordt ook het Roomlicht van TETEM geopend, kijk hier voor meer informatie.

Multi Solo
De Multi Solo’s tonen een diversiteit aan kunstdisciplines van landelijk en lokaal talent en zijn in de Twentse kunstscène al jaren een begrip. Het concept is bedacht door TETEM kunstruimte vanuit het idee om individuele kunstenaars de mogelijkheid te bieden te participeren in een verzameltentoonstelling. De Multi Solo tentoonstellingen vinden jaarlijks plaats met telkens een andere curator. Robbert Roos, hoofdcurator van Kunsthal KAdE Amersfoort heeft de afgelopen Multi Solo samengesteld.

Meedoen als kunstenaar en performer
Voor kunstenaars en performers die interesse hebben om voor de komende Multi Solo edities werken in te dienen: schrijf je in voor de nieuwsbrief op www.tetem.nl. De oproep voor de Multi Solo's wordt telkens via de nieuwsbrief bekend gemaakt. Allerlaatste nieuws kun je volgen via onze Facebook pagina.

De Multi Solo en de expositie 'De robot en de toekomst' van Phil Bloom openen tegelijkertijd op donderdag 19 juli om 17.00 uur met een welkomstwoord van Phil Bloom, diverse performances en in aanwezigheid van de Multi Solo kunstenaars. De tentoonstelling is toegankelijk voor publiek van 12 juli t/m 2 september 2012.

Credits:
Curator / samenstelling: Phil Bloom
Organisatie en productie: TETEM kunstruimte

Openingstijden: do t/m zo 11.00-17.00
Toegang: gratis
www.tetem.nl

Tetem

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Keramiek
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Architectuur
 • Manifestatie
 • Multimedia
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Glaskunst
 • Mode
 • Design
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Textiel
 • Diversen

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Openingstijden

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Contact


Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Nederland
Tel: 053-2308791

www.tetem.nl
54 dagen geleden bijgewerkt

Tetem Enschede

Stuur een bericht naar "Tetem"