favorietenVerwijder uit favorieten

Tetem

Meer...
Expositie is afgelopen

GOGBOT 2012

Tentoonstelling 06-09-2012 t/m 09-09-2012 > Enschede
Tetem GOGBOT 2012
Tetem GOGBOT 2012 (2)

TETEM kunstruimte is ook dit jaar een van de locaties van het jaarlijkse kunst muziek & technologie festival GOGBOT. GOGBOT 2012 staat in het teken van meme’s, culturele genen die zich in onze digitale cultuur verspreiden. Het internet is in de huidige samenleving verreweg het meest dominante platform voor culturele uitingen en informatie-uitwisseling. Via social media als Twitter, Hyves en Facebook worden continue filmpjes, plaatjes, nieuwsfeiten en persoonlijke gebeurtenissen met vrienden én onbekenden gedeeld. Zo’n idee, trend of gedrag dat zich online van persoon tot persoon verspreidt, vaak via social media, wordt een meme genoemd. Meme’s worden dan ook als nieuwe culturele genen gedefinieerd: ze verspreiden zichzelf, muteren en reageren.

Internet-Memes
Het kunstprogramma van GOGBOT gaat over de rol van internet-mutaties, viral video's op YouTube, digitale immigranten en The Selfish Gene. Met projecten rond Anonymous, Free Art and Technoloy (FAT Lab), een expositie van Floris Kaayk over zijn viral video als vliegende mens, wat leidde tot een gigantische internet hoax. De Grote Kerk wordt getransformeerd tot een online-Meme’s Museum, in samenwerking met SETUP Medialab en 100%FAT. Met een expositie rond de videoclips en meme's van de Zuid Afrikaanse hiphop act Die Antwoord. Op de Oude Markt een meme's special van Upload Cinema, samengesteld en gepresenteerd door DWDD tafelheer Dagan Cohen. Verder ook met tentoonstellingen en presentaties van Electroboutique, Bastiaan Maris, Martin uit den Bogaard, Freerk Wieringa, Filip Jonker, Uwe Dobberstein, Kees Klaassen, Edwin Dertien, David Letellier, Frederik de Wilde, Tarik Barri, Rosa Menkman, Julian Van Aalderen, Mark Brown, TITAN, Doghead Lyle, 2012 Architects, Refunc, Layhgo, Bailybots, Wormshop, Anne-Jan Reijn, Driesens/Verstappen, HIZGI/Mariberos, Carsten Nicolai+Olaf Bender, ViaViaOral, Jeroen Kooijmans, Lernert+Sander e.v.a.

11 locaties
Het hart van GOGBOT is de Oude Markt, met podia, exposities, workshops, performances en heel veel muziek. Nieuw dit jaar is locatie Concordia en 21Rozendaal. Een gratis fietstaxi brengt je naar meer: er zijn Youngblood Award exposities in Rijksmuseum Twente en TETEM kunstruimte, met een tentoonstelling rond de beste graduates van 10 Nederlandse kunstacademies en er vinden presentaties plaats in MAC Berlijn en bij PLANETART.

Stadscamping
Voor het 3e achtereenvolgende jaar biedt GOGBOT een stadscamping op loopafstand van het festival aan de Cromhoffsbleekweg 75, Enschede. Voor 5 euro per nacht, kom met je tent naar Enschede en dompel je onder in 4 lange dagen en nachten audiovisuele avonturen…wanna Shock your senses? Go GOGBOT! Reserveer snel via camping@gogbot.nl

Opening GOGBOT
GOGBOT opent op donderdag 6 september om 20.00 uur op de Oude Markt met diverse optredens en exposities uit Berlijn rond 15 jaar Raster-Noton, het label met experimentele electronische muziek. Ook met Network Awesome, het nieuwe YouTube-televisie-project van Jason Forrest, oprichter van het Cock Rock Disco label. Een andere primeur van Jason Forrest bij GOGBOT is het 120 Megabyte AV-Lab, waarbij bands en muziek-acts tijdens het festival een videoclip maken o.l.v. de Amerikaanse videokunstenaar Mark Brown. Ook uit Berlijn afkomstig zijn interactieve installaties van Tarik Barri (Monolake) en David Letellier. De Deathproof-Friday-Night van GOGBOT presenteert de laatste ontwikkelingen, cross-overs en mash-ups op het gebied van breakbeats, glitch, electro, techno, dubstep, en noise. De laatste avond van GOGBOT gaat de grote zaal van Atak over de kop met de nieuwste, beste en zwaarste UK dubstep acts.
Line-up muziek voorlopig: Olaf Bender (D), Frank Bretschneider (D), TVestroy (Can), Killahbass (NL) Deleete (B), The Erasers (Gr), Brutal Orgasm (B), Schnitt-synchropath (It), many more t.b.c.

Volg het allerlaatste nieuws via www.gogbot.nl

Meer informatie over de tentoonstellingen in TETEM kunstruimte wordt binnenkort bekend gemaakt.

GOGBOT 2012 is een productie van PLANETART

www.tetem.nl

Tetem

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Keramiek
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Architectuur
 • Manifestatie
 • Multimedia
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Glaskunst
 • Mode
 • Design
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Textiel
 • Diversen

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Openingstijden

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Contact


Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Nederland
Tel: 053-2308791

www.tetem.nl
113 dagen geleden bijgewerkt

Tetem Enschede
Tetem Enschede (2)

Stuur een bericht naar "Tetem"