Tetem

Expositie is afgelopen

Kuda: The Tubing Project

Tentoonstelling 11-09-2012 t/m 11-11-2012 > Enschede
Tetem Kuda: The Tubing Project
Tetem Kuda: The Tubing Project (2)
Met meer dan een kilometer doorzichtige slang, 8 pompen, 14 magneetventielen en liters gekleurde vloeistoffen vormt 'Kuda: The Tubing Project' een betoverende interactieve omgeving; een hypnose gecontroleerd door de bezoeker. Interactie tussen Kuda (Japans voor ‘tube’) en de bezoeker vult de ruimte met kleur en beweging. Verdeeld over de installatie zijn 'voelsprieten' gepositioneerd die reageren op capaciteit. Contact tussen de bezoeker en de 'voelsprieten' zorgt ervoor dat Kuda gekleurde vloeistoffen laat stromen. Afgewisseld door een heldere vloeistof wordt iedere keer een uniek patroon gegenereerd. Het patroon kronkelt door de ellenlange slang om uiteindelijk terug te keren in het reservoir. Kuda zal constant veranderen, gevoed door interactie, maar als er geen interactie plaatsvindt, keert hij terug naar een kleurloos bestaan.

'Kuda: The Tubing Project' is ontwikkeld door negen studenten van TU Delft in het kader van de minor ‘Interactive Environments’. De makers zijn: Benjamin Caljouw, Jay Didderen, Oswaldo Heinen, Bouwe de Planque, Sabrina Verhage, Jonalt Vervloet, Kees Verweij, Jip Warendorf en Anntje Wong.

De installatie is een onderzoek naar 'ubiquitous computing' en interactieve architectuur. De mogelijkheden van interactiviteit met de gebouwde omgeving en de rol van relaties tussen bezoeker en omgeving, en bezoekers onderling, stonden bij dit onderzoek centraal. Met deze vragen en een fascinatie voor het hypnotiserende effect van een doorzichtige slang waar vloeistof doorheen loopt, is Kuda gecreëerd. In een uitgebreid 3 maanden durend ontwerpproces zijn met behulp van 'rapid prototyping' gebruikers- en ervaringstests gedaan. ‘The Making of Kuda: The Tubing Project’ is tegelijkertijd te zien in de screening ruimte van TETEM. De installatie is eerder te zien geweest in de hal van Industrieel Ontwerpen op de TU Delft, de 3TU Springschool 2012 en is tot eind augustus 2012 te zien in het Science Centre van de TU Delft.

De tentoonstelling opent op donderdag 20 september om 17.00 uur tegelijk met de expositie ‘Powerplay’ van The Blue Noise Department. Meer informatie over de opening volgt, zet de datum alvast in de agenda.

De tentoonstelling maakt deel uit van het Weekend van de Wetenschap op 6 en 7 oktober 2012.(http://www.oktoberkennismaand.nl)

www.thetubingproject.com

Credits:
Curator / samenstelling: Thomas de Groot
Organisatie en productie: TETEM kunstruimte i.s.m. de studenten van TU Delft

Openingstijden: di t/m zo 11.00-17.00
Tetem Enschede

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Openingstijden

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Contact

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Nederland
Tel: 053-2308791

www.tetem.nl

2003 dagen geleden bijgewerkt

  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Architectuur
  • Manifestatie
  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Mode
  • Design
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk
  • Diversen

Stuur een bericht naar Tetem