favorietenVerwijder uit favorieten

Tetem

Meer...
Expositie is afgelopen

On the Edge

Tentoonstelling 07-02-2013 t/m 17-03-2013 > Enschede
Tetem On the Edge
Tetem On the Edge (2)
Tetem On the Edge (3)

Dubbele opening met performances, optredens en live demonstraties
De tentoonstelling 'On the Edge' opent op donderdag 7 februari van 17.00-20.00 uur, samen met de opening van ArTechLab. Met de performances 'Dat zit wel snor' en 'Wat een rare kwast' van Jeroen Gras, 'Sound input' van Jan Krühler, performance van Jaap Mutter en diverse bands. Klik hier voor de openingsactiviteiten van ArTechLab en noteer de datum alvast in de agenda!

Studio Complex
'On the edge' is een groepsexpositie van de kunstenaars van Studio Complex. Elk van de deelnemende kunstenaars heeft een eigen visie betreffende kunst, een eigen werkwijze en maakt gebruik van specifieke materialen. Het delen van een atelier is voor hen meer dan alleen het delen van een ruimte. Het is het gezamenlijk beleven van ieders individuele ontwikkeling binnen het kunstenaarschap. Omdat iedereen in de groep een ander karakter heeft, levert dit soms heftige situaties op, maar dat is juist wat het interessant maakt voor iedereen. Wanneer de groep gezamenlijk een tentoonstelling organiseert, is dit om een nieuwe ervaring voor elkaar te creëren en om zo elkaars visie op het kunstenaarschap beter te begrijpen. Als kunst een groot onderdeel van het leven is, dan is exposeren een levenservaring waarbij de individuele kunstwerken naast elkaar zullen komen te staan. Ze zullen elkaar omarmen, verdringen, ontwrichten en transformeren in iets nieuws en onverwachts.

Bij de meeste exposities is voltooid werk te zien. Het is het einde van een proces en het resultaat van reflectie. De kunstenaars van Studio Complex willen het publiek meer laten zien. Ze bieden de bezoekers de mogelijkheid om het moment van de creatie en de ontwikkelingen te ervaren en willen de reflectie op het werk tijdens het maakproces onthullen.

Deelnemende kunstenaars: Aike Lütkemöller, David Scheidler, Elise Leusink, Jaap Mutter, Jan Krühler, Jelle de Graaf, Jeroen Gras, Marie Janin, Reinier Kranendonk, Thomas Chudoba en Wouter Kops.

Ter plekke creëren en transformeren
'On the edge' is een tentoonstelling waarbij de kunstenaars tijdens de expositieperiode bezig zullen zijn met het ter plekke creëren en transformeren van hun kunstwerken. Ze laten zichzelf beïnvloeden door elkaar, elkaars werk en het publiek. De opening op 7 februari is het startpunt. Vanaf die dag zal de gehele installatie tot aan de finnisage onderhevig zijn aan veranderingen. Zo zal de plantinstallatie van Wouter Kops gaan groeien, zal het ijs van Elise Leusink’s installatie smelten, en de schilderijen van Marie Janin talrijker worden als de bezoekers voor haar poseren. Ook zal de expositie groeien en zich ontwikkelen door middel van verschillende evenementen. Hieronder volgt een beknopt programma, meer informatie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Opening
Donderdag 7 februari 17.00-20.00 uur
‘Dat zit wel snor’ en ‘Wat een rare kwast’ (performance Jeroen Gras)
'Sound input' (Jan Krühler)
Performance van Jaap Mutter en diverse bands

Resilio
Dinsdag 19 februari, tijdstip wordt nog bekend gemaakt
Installatie en performance van Thomas Chudoba, Marie Janin en Jeroen Gras van Studio Complex en gastkunstenaars Lena Stalh and Gryanne Stunnenberg
Resilio is een samenwerking rond het thema ‘Herinneringen en rouw’ voor een kortstondige installatie tijdens ‘On the Edge’. Op deze speciale dag zal de expositieruimte worden omgevormd en zullen nieuwe stukken en voorstellingen worden gepresenteerd.

Finnisage / Moving Out
Zondag 17 maart, tijdstip wordt nog bekend gemaakt

Kijk voor meer informatie, foto's van de kunstwerken en nieuws op de Facebook pagina van Studio Complex.

Tetem

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Keramiek
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Architectuur
 • Manifestatie
 • Multimedia
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Glaskunst
 • Mode
 • Design
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Textiel
 • Diversen

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Openingstijden

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Contact


Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Nederland
Tel: 053-2308791

www.tetem.nl
119 dagen geleden bijgewerkt

Tetem Enschede
Tetem Enschede (2)

Stuur een bericht naar "Tetem"