favorietenVerwijder uit favorieten

Tetem

Meer...
Expositie is afgelopen

Born Digital DIY

Tentoonstelling 23-05-2013 t/m 16-06-2013 > Enschede
Tetem Born Digital DIY
Tetem Born Digital DIY (2)
Tetem Born Digital DIY (3)

DIY is de tweede tentoonstelling van het collectief Born Digital in het kader van Twente Biënnale thema 'Identifying Europe'. Naast de medialab expositie Born Digital Identifies Europe, zijn de vrije ruimte en de screening room omgetoverd tot een Born Digital DIY en immersive space.

Opening tijdens TB13
De opening van Born Digital expo's in TETEM kunstruimte maken onderdeel uit van de opening van de Twente Biënnale op donderdag 23 mei:
16.00-19.00 opening in RMT
20.00 opening door Maarten van Rossem op de Stroinksbleek, buitenprogramma en bezoek aan de tentoonstellingen in TETEM

Extra openingstijden
TETEM kunstruimte is tijdens de hele Twente Biënnale dagelijks geopend van 11.00-21.00! De toegang is gratis. Kijk voor meer info en TB13 tickets voor andere locaties op twentebiennale.nl

Freeze Frame in de vrije ruimte
Freeze Frame is een aaneenschakeling van stills op canvas die naast elkaar als een lange strip wordt geëxposeerd. Born Digital heeft hiervoor een open call uitgeschreven aan makers/vj’s uit verschillende Europese landen. De verzameling geeft een indruk van een beeldcultuur die zich door de digitale revolutie onafhankelijk van landsgrenzen en lokale identiteiten manifesteert, en die tegelijkertijd een grote verscheidenheid kent in stijl en inhoud, typerend voor de onvatbare identiteit van Europa als geheel. Eenheid in verscheidenheid. De deelnemende kunstenaars worden nog bekend gemaakt.

De leden van het Born Digital collectief vullen de canvasmuur aan met een virtuele galerie op de eMacs, waarmee ook ge-VJ’ed kan worden in het centrale DIY eiland van de expo ruimte. Deze DIY opstelling bestaat uit deels analoge video installaties, waarmee (jonge en oudere) bezoekers ervaring op kunnen doen met beeld-mixen, feedback-loops en video effecten. Het eindresultaat wordt vertoond op een muursculptuur van beeldschermen.

Immersive space in de screening ruimte
Born Digital is al langere tijd onderzoek aan het verrichten voor immersieve ruimtes, een ruimte waarbij alle vlakken (muren, vloer en plafond) geprojecteerd zijn met beeld. Voor deze expo zal Born Digital de screening ruimte van TETEM omtoveren tot immersieve ruimte waarbij alles beweegt. Statistieken over onder meer de verstedelijking in verschillende Europese landen worden verwerkt tot geometrische patronen, die door overlapping interfereren en waardoor de kijker een nieuwe beeldtaal waarneemt en betekenis ontdekt in abstracte gegevens.

Born Digital
Born Digital is een gezelschap van digitaal kunstenaars die samenwerken binnen de projecten die ze doen vanuit verschillende kunstdisciplines. De stichting ontwikkelt internationale evenementen als exposities, festivals en installaties. Born Digital is begonnen in Utrecht en opereert sinds 2012 ook vanuit Amsterdam, Istanbul en Tokyo. Met recentelijke projecten in Krakow, Bologna, Mannheim, Mumbai en Berlijn. Born Digital is momenteel betrokken bij de oprichting van een Europees samenwerkingsverband tussen audiovisuele nieuwe media organisaties: AV Node.

www.borndigital.nu

Tetem

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Keramiek
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Architectuur
 • Manifestatie
 • Multimedia
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Glaskunst
 • Mode
 • Design
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Textiel
 • Diversen

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Openingstijden

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Contact


Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Nederland
Tel: 053-2308791

www.tetem.nl
113 dagen geleden bijgewerkt

Tetem Enschede
Tetem Enschede (2)

Stuur een bericht naar "Tetem"