favorietenVerwijder uit favorieten

Tetem

Meer...
Expositie is afgelopen

Meet & Greet met Emmy winnaar Steven Wouterlood​

Tentoonstelling 19-04-2015 t/m 19-04-2015 > Enschede
Tetem Meet & Greet met Emmy winnaar Steven Wouterlood​
Tetem Meet & Greet met Emmy winnaar Steven Wouterlood​ (2)
Tetem Meet & Greet met Emmy winnaar Steven Wouterlood​ (3)
Tetem Meet & Greet met Emmy winnaar Steven Wouterlood​ (4)

In het kader van de tentoonstelling Beeldbuis.EXP organiseren TETEM en Concordia Film | Theater | Expositie op zondag 19 april een speciale middag met regisseur Steven Wouterlood.

We beginnen om 13:00 uur in TETEM kunstruimte met een bezoek aan Beeldbuis.EXP waarin de beste korte films en video’s te zien zijn van de afgelopen edities van het Beeldbuis festival. Een van de getoonde films is: ‘Het Meisje aan de Overkant’ van Steven Wouterlood. In deze korte film loopt de dromerige Isa aan haar vaders hand naar school en raakt volledig geobsedeerd als ze aan de overkant van de straat een identiek meisje ziet lopen. Isa ziet haar spiegelbeeld bij elke stap ouder worden en droomt haar toekomstige leven. Steven vertelt in TETEM de ins & outs van de making of van deze film en kan iedereen onder het genot van een drankje de regisseur ontmoeten.

Aansluitend gaan we naar Concordia waar om 14:30 uur de film ‘Alles Mag’ wordt vertoond die in februari dit jaar een Emmy Kids Award won in New York. In deze film houdt de elfjarige Tygo uit Brabant vlak na zijn verhuizing naar Amsterdam een spreekbeurt over carnaval. Wat begint als een algemene uitleg over het feest, loopt uit op een persoonlijk verhaal dat steeds schrijnender wordt. Na afloop is er een Q&A met Steven over ‘Alles Mag’. Hoe is deze film tot stand gekomen? Wat komt er allemaal kijken bij het regisseren van een fictiefilm? Hoe komt een filmverhaal tot stand en hoe is de samenwerking met producenten en omroepen? Steven vertelt hoe hij zelf begonnen is als regisseur en welke stappen hij gezet heeft. Tot slot vertelt hij over zijn affiniteit met jeugdfilms en over zijn plannen voor de toekomst.

Steven Wouterlood (1984) studeerde in 2007 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zijn eindexamenfilm ‘Los’ won op het Nederlands Filmfestival de Talent & Pro Award voor beste studentenfilm. In de jaren erna regisseerde Steven vooral (online) campagnes en corporate films voor onder meer Philips, Albert Heijn, KLM, ABN Amro en de Nederlandse Spoorwegen. Zijn eerste fictiefilm sinds zijn afstuderen, ‘Het meisje aan de overkant’, werd geselecteerd voor filmfestivals over de hele wereld en won een prijs in Roemenië. In 2013 regisseerde Steven de televisiefilm ‘Alles mag’, een jeugdfilm voor de VPRO. De film ontving in 2015 de Emmy Kids Award in New York. Eerder won de film al prijzen in Toronto (TIFF Kids), Tokio en Oberhausen. In eigen land ontving ‘Alles mag’ de Cinekid Kinderkast Juryprijs en een nominatie voor het Gouden Kalf.

Momenteel werkt Steven aan de jeugdfilm ‘Koningsdag’ voor de NTR, die oktober 2015 in première zal gaan op Cinekid. Ook heeft hij samen met producent BIND de filmrechten van het bekroonde jeugdboek ‘Mijn bijzonder rare week met Tess’ van schrijfster Anna Woltz.

Zondag 19 april
13.00 uur: Meet & Greet met Steven Wouterlood en bezoek aan Beeldbuis.EXP in TETEM
Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede
Toegang: gratis
www.tetem.nl

14.30 uur: Vertoning ‘Alles Mag’ en Q&A met Steven Wouterlood in Concordia
Toegangsprijs: € 5,00 (studenten € 4,00)
Bestel alvast de kaarten bij Concordia of betaal op 19 april aan de kassa.
Locatie: Oude Markt 15 in de Theaterzaal, 7511 GA Enschede
www.concordia.nl

Ben je aanwezig? Stuur dan svp een berichtje naar receptie@tetem.nl

Facebook event

www.stevenwouterlood.nl
www.concordia.nl
www.tetem.nl

Tetem

 • Beeldhouwkunst
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Architectuur
 • Manifestatie
 • Multimedia
 • Tekeningen
 • Mode
 • Design
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Diversen

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Openingstijden

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Tetem Enschede

Stuur een bericht naar "Tetem"