favorietenVerwijder uit favorieten

Tetem

Meer...
Expositie is afgelopen

Van Heek Nazaten: Textiel, Textuur, Text...

Tentoonstelling 18-07-2015 t/m 06-09-2015 > Enschede
Tetem Van Heek Nazaten: Textiel, Textuur, Text...
Tetem Van Heek Nazaten: Textiel, Textuur, Text... (2)
Tetem Van Heek Nazaten: Textiel, Textuur, Text... (3)

2015 is het gedenkjaar voor Gerrit Jan van Heek (1837-1915), een vooraanstaand textielondernemer uit Enschede. Niet alleen de Familievereniging van Heek, maar ook Rijksmuseum Twente, TwentseWelle en TETEM kunstruimte dragen daaraan hun steentje bij met uiteenlopende tentoonstellingen.

Opening expositie in TETEM
Zondag 19 juli om 15.00 uur door Monique I. Heyning-Horst (Bestuurslid Kunstcommissie Rechtbank Amsterdam en nazaat van Van Heek). Tijdens de opening is er ook een nieuwe medialab tentoonstelling te zien van Frederik de Wilde.

TEXTIEL, TEXTUUR, TEXT... in TETEM kunstruimte
TEXTIEL, TEXTUUR, TEXT... in TETEM richt zich op het heden en toont voor het eerst werken van verschillende generaties Van Heek kunstenaars en vormgevers in een groepstentoonstelling.

De deelnemende kunstenaars dragen de achternaam van Heek of hebben een moeder, grootmoeder of overgrootmoeder met die achternaam, conform de statuten van de Familievereniging van Heek. Deze veelzijdige groep Van Heek kunstenaars is net zo uiteenlopend in leeftijd (van 18 tot 75 jaar) als in discipline. In de tentoonstelling zijn zowel leerbewerking en edelsmeden als schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie te zien. Om te laten zien dat de familie van Heek niet alleen een verleden heeft, maar ook een heden én toekomst, is deze tentoonstelling samengesteld. De deelnemende kunstenaars zijn bij elkaar op bezoek geweest en hebben met elkaar uit bestaand oeuvre een werk gekozen dat past binnen het expositiethema. Zo zijn ze als elkaars curator opgetreden.

Curator / Samenstelling: Joyce van Heek & Edwina Brinckmann-Rouffaer (Familievereniging van Heek)

Van Heek gedenkjaar gevierd in Roombeek Cultuurpark
Ook Rijksmuseum Twenthe en TwentseWelle organiseren in de loop van 2015 activiteiten in het kader van het gedenkjaar voor Gerrit Jan van Heek. Tijdens de expositie in TETEM zijn onderstaande tentoonstellingen te zien. Activiteiten later in het jaar worden bekend gemaakt via de musea.

Rijksmuseum Twenthe:
De Gouden Eeuw van Twente
De Woudloper

TwentseWelle:
Het Grote Verhaal

Lees meer over de familie Van Heek:
vanheek.org

Tetem

 • Beeldhouwkunst
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Architectuur
 • Manifestatie
 • Multimedia
 • Tekeningen
 • Mode
 • Design
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Diversen

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Openingstijden

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Tetem Enschede

Stuur een bericht naar "Tetem"