Tetem

Expositie is afgelopen

Rain Affects the Grass

Tentoonstelling 17-09-2015 t/m 04-10-2015 > Enschede
Tetem Rain Affects the Grass
Tetem Rain Affects the Grass (2)
Tetem Rain Affects the Grass (3)
Een kunstwerk is het resultaat van een proces waarvan zowel de toeschouwer als de kunstenaar het grootste gedeelte niet kunnen omvatten. Eenmaal gepresenteerd raakt een kunstwerk vaak vervreemd van de ontstaansgeschiedenis en kan men vaak enkel gissen naar de wereld waar het vandaan komt. Een voordeel hiervan is dat het ons de vrijheid geeft onze eigen gedachten en interpretaties los te laten op hetgeen we zien. Het nadeel is dat er ook veel verloren kan gaan. We kennen allemaal de ervaring dat net een beetje meer informatie over het kunstwerk of de kunstenaar een nieuwe laag openbaart.

Tijdens de tentoonstelling “Rain affects the grass” tonen Geoffrey van Dijk, Merel de Haan, Matthias Schaareman en Koes Staassen zowel kunstwerken als de bronnen. Sommige bronnen gaan terug naar een tijd waarin de maker ze onopzettelijk verzamelde om ze later te gebruiken. Er zijn er die terug te voeren zijn naar hun slotsom. Aan anderen is hun invloed minder duidelijk af te zien.

Bekend met elkaars werk, maar vooral nieuwsgierig naar de werelden waaruit dat werk is ontstaan, zijn de vier kunstenaars het experiment aangegaan. Wat gebeurt er wanneer er geen hiërarchie meer bestaat tussen proces en eindresultaat, tussen inspiratie en uitingen? Hoe werkt het als het eindresultaat en de bronnen naast elkaar getoond worden? Hoe tonen hun verzamelingen hun blik en komt deze terug in hun werk?

In verscheidene atelierbezoeken hebben de kunstenaars inzicht gekregen in elkaars werelden. Het resultaat is een tentoonstelling met beelden, teksten, herinneringen en waar ze toe kunnen leiden.

De kunstenaars nodigen iedereen uit voor een kennismaking en een korte toelichting op hun werk en ideeën tijdens de opening op 17 september tussen 17.00-19.00.
In TETEM is dan tevens een nieuwe medialab expositie te zien waarin het duo Kimchi & Chips een maan in de ruimte creëren.

Curator / samenstelling: deelnemende kunstenaars
Tetem Enschede

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Openingstijden

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Contact

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Nederland
Tel: 053-2308791

www.tetem.nl

2004 dagen geleden bijgewerkt

  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Architectuur
  • Manifestatie
  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Mode
  • Design
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk
  • Diversen

Stuur een bericht naar Tetem