Tetem

Expositie is afgelopen

Artoverijssel

Tentoonstelling 08-10-2015 t/m 01-11-2015 > Enschede
Tetem Artoverijssel
Tetem Artoverijssel (2)
Tetem Artoverijssel (3)
Artoverijssel, het digitale platform voor talentvolle Overijsselse beeldend kunstenaars en ontwerpers presenteert zich voor het eerst in een tentoonstelling in TETEM.

Artoverijssel is een website die een selectie toont van talentvolle Overijsselse beeldend kunstenaars en ontwerpers. De selectie wordt iedere twee jaar vernieuwd. Artoverijssel zet op deze manier telkens nieuwe kunstenaars en ontwerpers in de spotlights en biedt ze een digitale etalage om hun werk te presenteren.

Om niet alleen digitaal een platform te zijn, presenteert Artoverijssel zich voor het eerst in een tentoonstelling. Kunstenaars die al eerder werden geselecteerd voor de website nomineerden op hun beurt een nieuwe selectie kunstenaars en ontwerpers die de komende twee jaar in de spotlights worden gezet. Van deze nieuwe groep wordt werk getoond in de expositie. Bij iedere deelnemer is te zien door wie ze zijn genomineerd. De tentoonstelling toont een diversiteit aan stijlen en disciplines van nieuw Overijssels talent.

Kunstenaars (in willekeurige volgorde): Frans Baake, Tony Boiso, Jan Slijkhuis, Babet Olde Weghuis, Lies van Dam, Peter Frans de Graaf, Sarah Grothus, Ton Harmsen, Heleen Simons, Marjo Sleiderink, Jeanette Hoekstra, Susan Bijen, Ludmilla van der Spoel, Annabel Jeuring, Linda Biemans, Stephanie Jansen, Jasper Rietman, Udona Boerema, Sebiha Demir, Veronique Schrama, Kim Habers, Ewoud Bakker, Nelle Boer, Louis van Aarle, Luuk van Binsbergen, Derya Zenginoglu, Yael Bonekamp, Astrid van Loo, Ineke van Harten, Willie Beckmans, Wynand Buursink, Elsbeth Cochius, Maarten van Aken, Danielle van Strien

Let op: deze expositie wordt feestelijk geopend op vrijdag 9 oktober tussen 17.00-19.00.

Welkomstwoord door Jet van der Sluis (curatorium Artoverijssel en kunstrecensent). Opening door: Wilja Jurg (directeur TETEM) en Hester Maij (gedeputeerde Cultuur Provincie Overijssel). Muziek door de échte platen-draaiers Dj RADIO78 live

Artoverijssel wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel.

Curator / samenstelling: Henriette Tavenier (Stichting Beeldruimte / Artoverijssel)

www.artoverijssel.nl
www.stichtingbeeldruimte.nl
Tetem Enschede

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Openingstijden

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Contact

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Nederland
Tel: 053-2308791

www.tetem.nl
Routekaart
1361 dagen geleden bijgewerkt

 • Beeldhouwkunst
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Architectuur
 • Manifestatie
 • Multimedia
 • Tekeningen
 • Mode
 • Design
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Diversen

Stuur een bericht naar Tetem