favorietenVerwijder uit favorieten

Tetem

Meer...
Expositie is afgelopen

Apprentice/Master: Glitch

Tentoonstelling 11-02-2016 t/m 06-02-2016 > Enschede
Tetem Apprentice/Master: Glitch
Tetem Apprentice/Master: Glitch (2)
Tetem Apprentice/Master: Glitch (3)

In 2015/2016 vindt de achtste editie van het Apprentice/Master project plaats, georganiseerd door Kunstpodium T uit Tilburg. In dit project worden afstuderende kunststudenten (BA of MA) van verschillende Europese kunstacademies gekoppeld aan gerenommeerde hedendaagse beeldend kunstenaars, die aansluiting vinden in het werk van de studenten. Tijdens het project werken groepen van vier tot vijf studenten samen met hun Meester-kunstenaar en exposeren zij tezamen.

In het seizoen 2015-2016 leidt dit tot 26 exposities in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Tsjechië, Spanje, Hongarije, Slovenië, Litouwen en Nederland. Het Apprentice/Master project is gericht op de ontwikkeling van een nieuwe generatie jonge kunstenaars waarin de focus ligt op het slaan van een brug tussen de afstuderende studenten en het werkveld, om hen voor te bereiden en hun kansen te vergroten op de (internationale) arbeidsmarkt.

TETEM kunstruimte is een van de deelnemende locaties met de tentoonstelling ‘Glitch’ samengesteld door de Meester-kunstenaars Patrick Mangnus en Henny Overbeek. Een glitch is een korte hick-up in een geprogrammeerd systeem. Oorspronkelijk een elektronische of softwarematige storing, maar als metafoor ook gebruikt om een grootse ramp te duiden. De output van deze korte onderbreking of kortsluiting is onverwacht en onvoorspelbaar. De kunstenaar wordt op de proef gesteld in het project waar alles draait om de storing, verstoring en de uitkomst daarvan.

Interventies vormen de basis en rode draad in de tentoonstelling; een ode aan de incidentele samenwerking waar dit Apprentice/Master project een momentopname van toont. Een uitkomst die net zo eclectisch en divers is, als de samenstelling van de groep. Van kunstenaarsboeken, collages, installaties, video, performance en alle denkbare samensmeltingen daarvan. Samen met 5 internationale studenten van verschillende Europese kunstacademies worden nieuwe werken gemaakt in de periode voorafgaand aan de tentoonstelling.

De groep bestaat uit:
Frederik Eegesborg van Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam (NL)
Giere Saudyte van Vilnius Academy of Fine Art, Kaunas Faculty, Textile Dept. (LT)
Barbora Svehlakova van Academy of Performing Arts (Amu), Prague (CZ)
Robert Palkovich van FAMU, Film and TV school of the Academy of Performing Arts , Prague (CZ)
Daphne Straver van Academy ABV Fontys, University of Applied Science, Tilburg (NL)

apprentice-master.com
Kunstpodium T
www.patrickmangnus.nl
www.hennyoverbeek.com

Tetem

 • Beeldhouwkunst
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Architectuur
 • Manifestatie
 • Multimedia
 • Tekeningen
 • Mode
 • Design
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Diversen

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Openingstijden

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Tetem Enschede

Stuur een bericht naar "Tetem"