favorietenVerwijder uit favorieten

Tetem

Meer...
Expositie is afgelopen

Selfable City: Circuit Circus

Tentoonstelling 03-03-2016 t/m 01-05-2016 > Enschede
Tetem Selfable City: Circuit Circus
Tetem Selfable City: Circuit Circus (2)
Tetem Selfable City: Circuit Circus (3)
Tetem Selfable City: Circuit Circus (4)

Met ‘Circuit Circus’ brengt multidisciplinair kunstenaar en archivaris Daniël van Nes zijn duistere SellFable City tot leven. De installatie wordt voor het eerst getoond in TETEM’s medialab. Machine Bugs, Machine Relic Boxes, Virtual Reality, tekeningen, verlichte gravures en soundscapes nodigen de bezoekers uit om hun levensenergie af te staan en in de mysterieuze SellFable City te dwalen.

SellFable City is een levende machine wereld die leeft op de energie van zijn bijzondere inwoners. Als een inktvlek kruipt het langzaam, maar zeker, onze wereld binnen. De bedenker van SellFable City heeft de rol van de Archivaris toebedeeld gekregen: hij verzamelt, onderzoekt en archiveert informatie over deze mysterieuze stad. Het bewijs van zijn bestaan is gevonden en geregistreerd wereldwijd, in de straten van steden als New York, Berlijn en Rotterdam.

In Circuit Circus komt de SellFable City tot leven. Inwoners staan hun levensenergie af zodat de stad kan blijven groeien. Ze leven in en tussen de machines, terwijl ze alles onderhouden en soms zelf worden uitverkoren om onderdeel te worden van de machines. Een grote oplaad carrousel vormt de toegangspoort waarmee je de virtuele wereld van SellFable City binnenstapt met al zijn vreemde wezens. Eenmaal ingeplugd word je onderdeel van het circuit. Het landschap en de geluiden van SellFable City gaan voor je open terwijl de stad zich voedt aan jouw levensenergie. Soundscapes, tekeningen, virtual reality en artefacten in de vorm van verlichte gravures en mysterieuze objecten zoals ‘Machine Bugs’ en ‘Machine Relic Boxes' nodigen je uit om in het Circuit Circus te dwalen. En misschien, heel misschien je het gevoel te geven als Alice in Wonderland.

SellFable City is het geesteskind van multidisciplinaire kunstenaar Daniël van Nes. De Circuit Circus soundscapes zijn gemaakt in samenwerking met componist en drummer/percussionist Friso van Wijck.

Let op: de opening is op zondag 13 maart om 15:00 tegelijk met de nieuwe tentoonstelling Teach me a new language, onderdeel van de landelijke tekeningenmanifestatie DRAWING FRONT.

Tetem

 • Beeldhouwkunst
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Architectuur
 • Manifestatie
 • Multimedia
 • Tekeningen
 • Mode
 • Design
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Diversen

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Openingstijden

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Tetem Enschede

Stuur een bericht naar "Tetem"