Tetem

Expositie is afgelopen

Drawing Front: Teach Me a New Language

Tentoonstelling 10-03-2016 t/m 08-05-2016 > Enschede
Tetem Drawing Front: Teach Me a New Language
Tetem Drawing Front: Teach Me a New Language (2)
Tetem Drawing Front: Teach Me a New Language (3)
Kruisdijk/Kuilboer schept in TETEM kunstruimte met ’Teach me a new language’ een intervisueel universum van tekeningen in verschillende talen door diverse kunstenaars. De deelnemende kunstenaars zijn: Steven Baelen, Paul Beumer, Quinta Bies, Marcel van Eeden, Paulien Föllings, Bas Kosters, Henrik Kröner, Femmy Otten, Kars Persoon, Abner Preis, Sebastiaan Schlicher en Charlotte Schleiffert.

De diversiteit in tekenkunst is slechts een van de vele uitgangspunten in de tentoonstelling. Naast een selectie van (inter)nationale kunstenaars, die zowel binnen als buiten de tekenkunst actief zijn, heeft de tentoonstelling een sterke link met de kunstacademie AKI ArtEZ Enschede, waarvan het werk van vier oud-studenten en één docent is opgenomen in de expositie. Binnen de AKI wordt tekenen op alle vlakken sterk aangemoedigd. (Oud)Docenten zoals Arno Kramer, Harry Brusche en Kars Persoon hebben hier veel aan bijgedragen. Ook kunnen veel alumni terugblikken op het eerste jaar, waarbij oud-docent Joep Bertrams studenten liet duizelen door iedere week ondoorgrondelijke titels te verzinnen waarover 20 tekeningen gemaakt dienden te worden. Letterlijke interpretaties werden genadeloos bekritiseerd, want het ging Bertrams erom dat de piepjonge studenten de betekenis van de titels loslieten en een eigen tekentaal ontwikkelden. Daardoor werd een proces van denkend tekenen naar tekenend denken in gang gezet. Of dit voor iedereen geldt en hoe zich dit vertaalt in deze tentoonstelling, is te zien aan de dialoog tussen de verschillende werken van de kunstenaars. Naast werken waarbij tekenen als denkproces wordt toegepast, zijn er onder andere tekeningen te zien die een ver verleden tonen, studies zijn naar licht en werken met een narratief. De deelnemende kunstenaars komen uit verschillende hoeken van de kunst. Die veelzijdigheid samenbrengen is één van de uitgangspunten voor Kruisdijk/Kuilboer om juist deze kunstenaars uit te nodigen.

In het kader van deze tentoonstelling organiseert TETEM i.s.m. de curatoren en AKI ArtEZ Enschede een speciaal lab-event met o.a. lezingen. De datum en meer informatie worden later bekend gemaakt.

Let op: de opening is op zondag 13 maart om 15:00 tegelijk met de nieuwe medialab tentoonstelling Sellfable City waarin o.a. tekeningen met behulp van virtual reality tot leven worden gebracht.

Drawing Centre Diepenheim en 20 kunstenaarsinitiatieven in Nederland presenteren DRAWING FRONT: een landelijke tekeningenmanifestatie voor liefhebbers van hedendaagse tekenkunst.

Kunstvereniging / Drawing Centre Diepenheim heeft het initiatief genomen om het hedendaagse tekenen onder de aandacht te brengen. In de periode van februari t/m juni 2016 presenteren 20 kunstenaarsinitiatieven in Nederland tentoonstellingen waarin het tekenen centraal staat.

Op 16 en 17 april 2016 zal in Diepenheim DRAWING FRONT WEEKEND plaatsvinden, een tekeningenmanifestatie voor liefhebbers van hedendaagse tekenkunst. Het DRAWING FRONT MAGAZINE dat in maart uit zal komen, is niet alleen een reisgids langs alle participanten, maar ook een vurig pleidooi voor meer aandacht voor het tekenen.
Tetem Enschede

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Openingstijden

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Contact

Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Nederland
Tel: 053-2308791

www.tetem.nl

1630 dagen geleden bijgewerkt

 • Beeldhouwkunst
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Architectuur
 • Manifestatie
 • Multimedia
 • Tekeningen
 • Mode
 • Design
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Diversen

Stuur een bericht naar Tetem