favorietenVerwijder uit favorieten

Tetem

Meer...
Expositie is afgelopen

Observatories of the Self

Tentoonstelling 25-09-2016 t/m 06-11-2016 > Enschede
Tetem Observatories of the Self

Tetem is tijdelijk een ruimte voor soma-meditatieve reflectie in Sara Nuytemans’ tentoonstelling ‘Observatories of the Self’. Haar kinetische kunstwerken zijn werelden op zichzelf, werelden zonder (voor-)oordelen. De hypnotiserende werking van de ronddraaiende kunstwerken hebben een vervreemding van alledag tot gevolg waardoor een hernieuwde focus mogelijk kan worden die ruimte biedt tot reflectie. Reflectie – zowel op de eigen (binnen)wereld als het universum – die kan leiden tot een doorgang naar een perceptie op onszelf en de natuur.

In de tentoonstellingsruimte staan vijf waarnemingsposten opgesteld waarin de toeschouwer wordt meegevoerd naar andere bewustzijnsniveaus. In de post Observatory of the Self 3.1 draai je langzaam rond in een universum van caleidoscopische reflecties van jezelf.

In Observatory of the Self 2.1 ben je het middelpunt, als een zon in een zonnestelsel, waar de planeten en de manen om je heen draaien en je reflecteren.

Vooraf opgenomen videobeelden van de bezoeker worden in Observatory of the Self 1.4 in fragmenten, als waren het sterren, de ruimte in geslingerd. Je mond kan op een andere ster geprojecteerd zijn dan je oog of je neus. In Observatory of the Self 8.2 kan je een wereld diep in je eigen ogen ontdekken, terwijl je wordt meegevoerd op een instruerende stem en hypnotiserend natuurgeluid. Het natuurlijke lichtspel van een fictief raam op de grond van de tentoonstellingszaal vormt Observatory of the Self 9.1, hier ontstaat desoriëntatie wanneer de schaduw van bezoekers een eigen leven gaat leiden.

Op zondag 25 september om 11:30 uur organiseren we een speciale openingsbrunch met de kunstenaar, gevolgd door een performance en artist talk tijdens de Culturele Zondag UITfestival.

Programma en praktische info:
11:30 Openingsbrunch in Tetem
De kosten voor de brunch bedragen 5 EUR per persoon incl. eten en drinken (contant en gepast af te rekenen aan de deur, pinnen is niet mogelijk).
Meld je uiterlijk 19 september aan via receptie@tetem.nl.

14:00-16.30 Performance van Sara Nuytemans tijdens het UITfestival op de Oude Markt
16.30 Artist Talk van Sara Nuytemans in het Auditorium van Concordia
De activiteiten tijdens de Culturele Zondag / UITfestival zijn gratis

Culturele Zondag
UITfestival

saranuytemans.net

Tetem

 • Beeldhouwkunst
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Architectuur
 • Manifestatie
 • Multimedia
 • Tekeningen
 • Mode
 • Design
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Diversen

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Openingstijden

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Tetem Enschede

Stuur een bericht naar "Tetem"