favorietenVerwijder uit favorieten

Tetem

Meer...
Expositie is afgelopen

Special Treats Street Special

Tentoonstelling 15-09-2016 t/m 16-10-2016 > Enschede
Tetem Special Treats Street Special

Het Rotterdamse collectief J&B maakt tekeningen, soundscapes, stickers en installaties met de taal van de straat. Zo worden op vuilniszakken en pizzadozen recente Europese protestborden opnieuw gecreëerd. Ze vormen composities die refereren aan color field painting en minimal art, waarin protestborden als ‘fade in’ opdoemen.

Is er schoonheid in verval, zelfs in moreel verval? J&B werkt in de vanitas traditie, die staat voor ijdelheid en vergankelijkheid. De vanitas kunstenaars uit de gouden eeuw toonden ons stillevens met citroenen, vliegen en schedels. Ze hadden zo hun bedenkingen bij de hoogmoed en de onvermijdelijke teloorgang van de decadente Nederlanders. J&B kaapt deze traditie en laat de westerse maatschappij commentaar leveren op zichzelf. Is Europa over haar top? Alleen al de gedachte aan neergang leidt tot maatschappelijke spanningen. Hebben wij recht op welvaart? J&B bekijkt deze aanmatiging met enige spot en schopt tegen het zere been.

Het werk van J&B reist de wereld rond en is onlangs te zien geweest bij EI Contemporary Art Space in Barcelona, ZERP galerie en TENT Rotterdam, vanaf 15 september in Tetem en later dit jaar tijdens This Art Fair Amsterdam.

Op zondag 25 september om 11:30 uur organiseren we een speciale openingsbrunch met de kunstenaars, gevolgd door een performance en artist talk van Sara Nuytemans tijdens de Culturele Zondag UITfestival.

Programma en praktische info:
11:30 Openingsbrunch in Tetem
De kosten voor de brunch bedragen 5 EUR per persoon incl. eten en drinken (contant en gepast af te rekenen aan de deur, pinnen is niet mogelijk).
Meld je uiterlijk 19 september aan via receptie@tetem.nl.

14:00-16.30 Performance van Sara Nuytemans tijdens het UITfestival op de Oude Markt
16.30 Artist Talk van Sara Nuytemans in het Auditorium van Concordia
De activiteiten tijdens de Culturele Zondag / UITfestival zijn gratis

Culturele Zondag
UITfestival

Curator / samenstelling: J&B

nothingleft.eu

Tetem

 • Beeldhouwkunst
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Architectuur
 • Manifestatie
 • Multimedia
 • Tekeningen
 • Mode
 • Design
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Diversen

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Openingstijden

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Tetem Enschede

Stuur een bericht naar "Tetem"