Tetem

Expositie is afgelopen

Performance, Objects, Bodies

Tentoonstelling 16-11-2017 t/m 28-01-2018 > Enschede
Tetem Performance, Objects, Bodies
Ludmila Rodrigues - Flexor - photo by Marleen Sleeuwits
Tetem Performance, Objects, Bodies (2)
Marit Mihklepp - Conversation with matter
Marit Mihklepp en Ludmila Rodrigues gebruiken interactie tussen lichamen en objecten om te onderzoeken hoe wij ons verhouden tot de medemens en de omgeving. Door onze relatie tot objecten te bestuderen, wordt duidelijk dat het nog niet zo makkelijk te bepalen is waar onze fysieke aanwezigheid eindigt en de omgeving begint. De interactieve werken van Marit en Ludmila nodigen het publiek uit om deze verkenningstocht aan te gaan en mee te doen aan speelse, ‘open einde’ experimenten.

Ludmila Rodrigues onderzoekt aanrakings- en bewegingszin en creëert ruimtes, situaties en installaties om een lichamelijke dialoog te activeren. Marit Mihklepp is gefascineerd door mogelijke vormen van communicatie tussen mensen, objecten en fenomenen. Het werk van beide kunstenaars is interactief en niet compleet zonder de deelname van de bezoeker. Als bezoeker worden we uitgenodigd om uit onze comfortzone te komen, op balancerende constructies te klimmen en een dialoog aan te gaan met objecten en met elkaar.

Het werk van Marit en Ludmila sluit naadloos aan bij Tetem’s programmalijn Living Together with Strangers. Deze programmalijn onderzoekt hoe wij ons verhouden tot ‘de onbekende’ die tegelijkertijd een bedreiging én een belofte in zich draagt. Marit en Ludmila geven het publiek de ruimte om zich te oriënteren op de wijze waarop zij zich willen verhouden met ‘het onbekende, maar bieden ook mogelijkheden om een verkenningsdialoog aan te gaan.

Performance, Objects, Bodies is samengesteld in samenwerking met kunstenaar en curator Matteo Marangoni en het internationale kunstenaarsplatform iii (instrument inventors initiative).

Op donderdag 30 november om 17:00 uur worden de tentoonstellingen Performance, Objects, Bodies en Silent Majority tegelijkertijd geopend door Martha Riemsma, hoofdredacteur van de Twentsche Courant Tubantia. Tijdens de opening zullen alle deelnemende kunstenaars de bezoeker verrassen met een gebaar of een (inter)actie.

Voor de tentoonstelling Performance, Objects, Bodies is door Roombeek Cultuurpark Educatie een programma ontwikkeld voor het primair onderwijs. Het programma bestaat uit workshops met een rondleiding. Tijdens een bezoek aan Tetem onderzoeken de kinderen wat een performance is en ontwerpen zij een interactief object.
Tetem Enschede

Tetem profileert zich met spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen. Tetem is één van de weinige presentatieplekken in Nederland waar mediakunst een hoofdrol speelt in de programmering. De nieuwste ontwikkelingen worden getoond, met onder andere site-specific en interactieve installaties, kinetische sculpturen, video’s en licht- en geluidskunst. Daarbij worden cross overs gezocht met onder meer technologie, wetenschap, design, games en film. Tetem werkt hierbij samen met toonaangevende kunstenaars en curatoren uit binnen- en buitenland.

Onze tentoonstellingen en events worden geprogrammeerd binnen programmalijnen. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel en zorgen voor context en betekenisgeving.

Openingstijden

maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
toegang: gratis

Stuur een bericht naar "Tetem"