Koen Wilgehof

Expositie is afgelopen

Pink-Ster-Ten-Toon-Stel-Ling

Tentoonstelling 08-06-2019 t/m 10-06-2019 > Den Dolder
Koen Wilgehof Pink-Ster-Ten-Toon-Stel-Ling
Wat hebben abstracte vormen, kleur(en) en grenzen met elkaar te maken? Op het oog niets, maar in de werken van Joke L.C. van Beetem, Liz van Munster en Koen Wilgehof komt het allemaal samen. In hun verrassende PINK-STER-TEN-TOON-STELLING van zaterdag 8 tot met maandag 10 juni, exposeren zij hun beelden, schilderijen en objecten in de Gehoorzaal in Den Dolder.

Al langer speelden de drie kunstenaars met het idee om gezamenlijk te exposeren. Gewoon als experiment én om te onderzoeken hoe hun werken zich tot elkaar verhouden. In eerste instantie lijken de verschillen namelijk groot en verwacht je dat ze geen geheel kunnen vormen, maar wanneer je langer kijkt blijken er onverwacht meer overeenkomsten te zijn dan gedacht.

Grenzen verleggen
De werken van de drie kunstenaars hebben allemaal gemeen dat zij het resultaat zijn van het onderzoeken van grenzen. Joke laat in haar beelden uit natuursteen uit abstracte en geometrische lijnen organische structuren en ronde vormen ontstaan. Liz gaat juist uit van het tegenovergestelde. In haar schilderijen bepalen kleur en licht de vorm. De schilderijen en objecten van Koen laveren tussen deze twee uitersten in. Telkens weer onderzoekt hij de grens zelf en het snijvlak waarop techniek, vorm en boodschap elkaar raken, zodat elk verhaal de vorm krijgt die het verdient zonder het vooraf in te kaderen.

Galerie P'Arts, Vijverhof, Den Dolder.
Koen Wilgehof Den Dolder

“Al wat in de kunst belangrijk is, ligt voorbij de woorden.”

Georges Braque (Frans schilder 1882 - 1963)

Contact

Koen Wilgehof
Vijverhof 28
3734 DB Den Dolder
Nederland
Tel: +31 (0)6 212 88 306

koenwilgehof.nl

332 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Manifestatie
  • Multimedia
  • Design
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk
  • Diversen

Stuur een bericht naar Koen Wilgehof