Marielle Braanker

Meer...
Expositie is afgelopen

"Vrij-naar-Mondriaan"

Tentoonstelling 02-09-2017 t/m 30-09-2017 > Zwijndrecht
Marielle Braanker Vrij-naar-Mondriaan

Terwijl er op dit moment in het Gemeentemuseum in Den Haag een groot Mondriaan retrospectief te zien is, maakt Jos Verheugen in Galerie Glas + van Marielle Braanker een speelse knipoog naar zijn vermaarde voorganger met zijn serie 'Vrij-naar-Mondriaan'.

In de serie 'Vrij-naar-Mondriaan' van de Parijzenaar Jos Verheugen leiden pimpelmezen en boomkikkers de weg door Mondriaans neo-plasticisme. In de bruisende hoofdstad van Frankrijk ontwikkelde hij naast het "bloed, zweet en tranen", zoals hijzelf de dagelijkse praktijk van de wetenschap omschrijft, een passie voor de schilderkunst. Het atelier van Verheugen in Parijs ligt niet ver van de plek waar Mondriaan een eeuw geleden leefde en werkte. In 2009 schilderde hij op goed geluk een boomkikker in een Mondriaan compositie wat het Parijse publiek aansprak.

Het was het begin van een lange reeks "Vrij-naar-Mondriaan" schilderijen. Het zijn al lang niet meer de roodborstjes en pimpelmeesjes die de abstractie verlevendigen. In grote ambitieuze doeken doorbreken levensgrote zebra's, stoere stieren en weelderige vrouwelijke rondingen de rechtlijnigheid van Mondriaan. Met dit werk maakt Verheugen furore in Parijs en elders in Frankrijk. In Nederland is het nog niet eerder vertoond. De galerie van Marielle Braanker heeft deze septembermaand de primeur voor een eerste kennismaking met deze bijzondere serie.

U bent van harte welkom op de vernissage op zaterdag 2 september vanaf 13.30 uur.

Galerie Glas + is na afspraak dagelijks geopend. Wilt u liever geen afspraak maken? Dan is de galerie elke zaterdag te bezoeken tussen 13.30 en 17.00 uur. Voor extra openingstijden voor deze expositie kijkt u op www.marielle-braanker.nl.

info@marielle-braanker.nl
0786123325/0642004664
Galerie Glas +
Burgemeester Doornplein 8
3331 BC Zwijndrecht

Marielle Braanker

  • Sculptuur
  • Glaskunst
  • Ruimtelijk

Mariëlle Braanker is ruim 25 jaar werkzaam als professioneel beeldend kunstenaar. Ze is op het idee gekomen om met glas te gaan werken toen ze een stapeltje glas zag liggen, gewoon van een gebroken vensterruit. Daarvoor was ze altijd al bezig met tekenen, schilderen en andere beeldende vormen. Nadat ze met glas ging werken is ze daar nooit meer mee opgehouden.

Ze heeft een eigen techniek ontwikkeld waarmee eigenlijk alle vormen en ideeën uitvoerbaar zijn. Dit is de reden waarom ze nog steeds is geboeid door het materiaal. Alle objecten zijn opgebouwd uit vlakglas, op maat gesneden met een glassnijder en vervolgens aan elkaar gehecht met transparante lijm.

Openingstijden

De eerste zaterdag van de maand tussen 13.30 en 17.00 uur.
Verder dagelijks na afspraak.

Contact


Marielle Braanker
Burg. Doornplein 8
3331 BC Zwijndrecht
Nederland
Tel: 078-6123325

www.marielle-braanker.nl
274 dagen geleden bijgewerkt

Marielle Braanker Zwijndrecht
Marielle Braanker Zwijndrecht (2)
Marielle Braanker Zwijndrecht (3)
Marielle Braanker Zwijndrecht (4)

Stuur een bericht naar "Marielle Braanker"