Rob Chevallier

Expositie is afgelopen

Klimaatverandering in Nederland

Tentoonstelling 03-09-2019 t/m 06-10-2019 > Arnhem
Rob Chevallier Klimaatverandering in Nederland
Help, de winter verzuipt! (2) - Foto in bakken (mixed media) - Rob Chevallier, 2019
De gevolgen van de klimaatverandering zijn al zichtbaar in Nederland. Hoog water, droogte, bedreigde natuur. Dat zijn de thema’s in de foto-objecten van Rob Chevallier. Fotografie gecombineerd met alledaagse gebruiksvoorwerpen: een verwijzing naar vroegere tijden en een reactie op de huidige maatschappij. Te zien in het Nederlands water museum in Arnhem t/m 6 oktober a.s.
Rob Chevallier Steenderen
De stikstofboom is een installatie van uitlaatpijpen en 100 foto’s in bladvormen. Elk blad bevat een foto van een solitair staande boom in Nederland. De foto’s zijn gemaakt in elk seizoen en in alle provincies. De stikstofboom vormt dus een staalkaart van het Nederlandse landschap. Alle foto’s in de boom hangen op z’n kop. Dat is logisch want het Nederlandse landschap wordt bedreigd. Stijgende CO2 uitstoot veroorzaakt meer droogte, overstromingen, slagregens en stormen. Klimaatverandering is een proces dat we alleen zelf kunnen beïnvloeden. Daarom staan er spiegels rond de boom. In die spiegel kun je de natuur zien zoals het hoort. Je kunt de eenzame bomen dus zien als een standvastig symbool van hoop. Het kán nog goed komen…..

Kunst als nieuw leven voor kringloopspullen en afgedankt materiaal: dát is het doel van mijn foto-objecten. Unieke 3d voorwerpen; solitair of als onderdeel van een installatie. Elk foto-object herinnert aan een schijnbaar zorgeloos verleden, maar bevat ook een actuele boodschap. In de installaties 'De stikstofboom', 'Nederland (bedreigd), waterland en 'hitte-eilanden' zijn klimaatverandering en natuurbehoud de thema's.

Openingstijden

Kijk op https://www.robchevallier.com/ voor exposities en contact.

Contact

Rob Chevallier
J.F. Oltmansstraat 2a
7221NA Steenderen
Nederland
Tel: 06-22857859

www.robchevallier.com

60 dagen geleden bijgewerkt

  • Fotografie
  • Multimedia
  • Conceptueel
  • Diversen

Stuur een bericht naar Rob Chevallier