Rob Chevallier

Expositie is afgelopen

Foto-objecten

Tentoonstelling 02-09-2019 t/m 30-10-2019 > Amsterdam
Rob Chevallier Foto-objecten
'Wij betalen..."- foto op rekenmachine - Rob Chevallier, 2019
Foto-objecten, assemblages van fotografie en voorwerpen zijn te zien in het Notting Hill hotel in Amsterdam. De kunstwerken, gemaakt door Rob Chevallier, verbinden heden en verleden en getuigen van een wereld in verandering. De kille architectuur van datacenters in Amsterdam wordt afgezet tegen vroegere vrolijkheid en speelsheid. Een kind dat met blokken speelde zou nu als havenarbeider gifcontainers kunnen stapelen. Banken op rekenmachines verwijzen naar de crisis die de banken veroorzaakten. De kunstwerken zijn tot en met 30 oktober te zien op een passende plek in Amsterdam: tegenover De Nederlandsche Bank.
Rob Chevallier Velp
De stikstofboom is een installatie van uitlaatpijpen en 100 foto’s in bladvormen. Elk blad bevat een foto van een solitair staande boom in Nederland. De foto’s zijn gemaakt in elk seizoen en in alle provincies. De stikstofboom vormt dus een staalkaart van het Nederlandse landschap. Alle foto’s in de boom hangen op z’n kop. Dat is logisch want het Nederlandse landschap wordt bedreigd. Stijgende CO2 uitstoot veroorzaakt meer droogte, overstromingen, slagregens en stormen. Klimaatverandering is een proces dat we alleen zelf kunnen beïnvloeden. Daarom staan er spiegels rond de boom. In die spiegel kun je de natuur zien zoals het hoort. Je kunt de eenzame bomen dus zien als een standvastig symbool van hoop. Het kán nog goed komen…..

Kunst als nieuw leven voor kringloopspullen en afgedankt materiaal: dát is het doel van mijn foto-objecten. Unieke 3d voorwerpen; solitair of als onderdeel van een installatie. Elk foto-object herinnert aan een schijnbaar zorgeloos verleden, maar bevat ook een actuele boodschap. In de installaties 'De stikstofboom', 'Nederland (bedreigd), waterland en 'hitte-eilanden' zijn klimaatverandering en natuurbehoud de thema's.

Openingstijden

Kijk op https://www.robchevallier.com/ voor exposities en contact.

  • Fotografie
  • Multimedia
  • Diversen

Stuur een bericht naar Rob Chevallier