Rob Chevallier

Expositie is afgelopen

Energy folly, installatie over energe en klimaatverandering

Tentoonstelling 28-03-2023 t/m 01-05-2024 > Aken
Rob Chevallier Energy folly, installatie over energe en klimaatverandering
De energy folly is een huis met muren van uitlaatpijpen, ramen van gaskookplaten en een dak van zonnepanelen. De windmolen bij het huis is gemaakt van een plafondventilator. In het huis staat een typemachine. Daar kan iedereen die dat wil zijn/haar visie geven op de toekomst. Moeten we meer investeren in innovatieve energietechnieken, of is het nodig dat we een stapje terug doen qua comfort en levenswijze. En hoe gaan we dat dan doen? Wat is de beste oplossing?
De energy folly staat t/m mei 2024 op het terrein van het museum Energeticon in Aachen-Alsdorf. Daarna keert de installatie terug naar Nederland (Het Zeehuys in Bergen aan Zee).
Rob Chevallier Steenderen
De stikstofboom is een installatie van uitlaatpijpen en 100 foto’s in bladvormen. Elk blad bevat een foto van een solitair staande boom in Nederland. De foto’s zijn gemaakt in elk seizoen en in alle provincies. De stikstofboom vormt dus een staalkaart van het Nederlandse landschap. Alle foto’s in de boom hangen op z’n kop. Dat is logisch want het Nederlandse landschap wordt bedreigd. Stijgende CO2 uitstoot veroorzaakt meer droogte, overstromingen, slagregens en stormen. Klimaatverandering is een proces dat we alleen zelf kunnen beïnvloeden. Daarom staan er spiegels rond de boom. In die spiegel kun je de natuur zien zoals het hoort. Je kunt de eenzame bomen dus zien als een standvastig symbool van hoop. Het kán nog goed komen…..

Kunst als nieuw leven voor kringloopspullen en afgedankt materiaal: dát is het doel van mijn foto-objecten. Unieke 3d voorwerpen; solitair of als onderdeel van een installatie. Elk foto-object herinnert aan een schijnbaar zorgeloos verleden, maar bevat ook een actuele boodschap. In de installaties 'De stikstofboom', 'Nederland (bedreigd), waterland en 'hitte-eilanden' zijn klimaatverandering en natuurbehoud de thema's.

Openingstijden

Kijk op https://www.robchevallier.com/ voor exposities en contact.

Contact

Rob Chevallier
J.F. Oltmansstraat 2a
7221NA Steenderen
Nederland
Tel: 06-22857859

www.robchevallier.com

131 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Rob Chevallier