mevrouwjansen

Expositie is afgelopen

Pixture This

Tentoonstelling 09-12-2018 t/m 03-03-2019 > Rotterdam
mevrouwjansen Pixture This
EXTRA OPEN: alle exposanten aanwezig!
Zondag 20-01-2019 van 12:00 uur tot 18:00 uur
Zondag 10-02-2019 van 12:00 uur tot 18:00 uur

PIXTURE THIS

Drie fotografen, drie stijlen, één passie

PIXTURE THIS toont het werk van Marita Beukers, mevrouwjansen en Einar Been, drie fotografen met een geheel eigen stijl. De expositie wordt op zondag 9 december geopend in het sfeervolle pand De Maaskamer.

Uniek aan PIXTURE THIS is de combinatie van geënsceneerde foto’s in drie heel verschillende stijlen. Marita Beukers, mevrouwjansen, en Einar Been geven met hun foto’s een fascinerend beeld van wat er o.a. aan geënsceneerde fotografie in Rotterdam gedaan wordt.

“Ik ben blij dat het initiatief voor deze expositie vanaf het begin van dit jaar is omarmd door Marita Beukers en mevrouwjansen”, vertelt Einar Been.”
“Ik nodig iedereen uit om te komen kijken naar deze etalage vol wonderlijke beelden!”

De expositie vindt plaats in De Maaskamer, de voormalige directiewoning van het scheepvaartbedrijf Hudig & Pieters aan de Westerkade. Het historische pand uit de negentiende eeuw is ontworpen door Architectenbureau Muller en Droogleever Fortuyn – ook verantwoordelijk voor het directiegebouw van de HAL op de Wilhelminapier – en wordt stapsgewijs gerestaureerd en in oude staat terug gebracht. Al met al een prachtige ambiance voor PIXTURE THIS,
in www.demaaskamer.nl

Opening: Zondag 9 december om 15:00 uur
Locatie: De Maaskamer, Westerkade 27, 3016 CM Rotterdam
Open: Zondag 9 december van 14:00 uur tot 18:00 uur

Na een welkomstwoord door Vincent Pieters wordt de opening verricht door Gilbert van Drunen, liefhebber. De expositie duurt tot en met zondag 3 maart 2019.

Voor de redactie:
Voor meer informatie of beeldmateriaal:
Einar Been: 06-34351322 / einarbeen@gmail.com
einarbeen.nl
maritabeukers.nl
mevrouwjansen.wixsite.com/mevrouwjansen
mevrouwjansen Rotterdam
Gemeentemuseum Den Haag - 11 juli tot en met 20 september 2015

Het werk van mevrouwjansen ontstaat door het minutieus met de computer bewerken van zwart/wit foto’s uit het traditionele privé fotoalbum (periode 1850 – 1950).
Zij bouwt het beeld op door verandering van de pixels, ze schildert digitaal en voegt nieuwe elementen toe waardoor er een digitale collage ontstaat. Haar werken lijken veelal tegen de schilderkunst aan te leunen.
  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Multimedia

Stuur een bericht naar "mevrouwjansen"