Galerie Pouloeuff

Expositie is afgelopen

Expositie opening: “Keep an Eye Spacemakers #2” bij Galerie Pouloeuff in Naarden Vesting

Tentoonstelling 28-09-2019 t/m 03-11-2019 > Naarden
Galerie Pouloeuff Expositie opening: “Keep an Eye Spacemakers #2” bij Galerie Pouloeuff in Naarden Vesting
Keep an Eye Spacemakers #2
Van 28 september tot en met 3 november is de expositie “Keep an Eye Spacemakers #2“ bij Galerie Pouloeuff te zien.

Deze expositie toont het resultaat van de Masterclass Keep an Eye Spacemakers #2. Gedurende de maand september worden vijf jonge kunstenaars begeleid tijdens deze masterclass door beeldend kunstenaar Marjolijn de Wit. De vijf exposerende kunstenaars werken van 26 augustus tot en met 23 september vanuit hun eigen stijl, materiaalgebruik en conceptuele ideeën in de ruimte van de galerie. De galerie is in deze periode zowel atelier- als presentatieruimte.

Op zondag 29 september om 15.00 uur zal beeldend kunstenaar Marjolijn de Wit de expositie openen. Tevens is er gelegenheid om de vijf exposerende kunstenaars persoonlijk te ontmoeten tussen 14.00 en 17.00 uur.

De Keep an Eye Spacemakers #2 is een masterclass waarin krachten gebundeld worden, maar ook individueel talent verder ontwikkeld wordt. De grenzen tussen de verschillende artistieke disciplines worden doorbroken. Er is veel ruimte voor onderzoek en nieuwe ontwikkelingen. Het werk dat ontstaat, neemt de ruimte steeds meer over. De jonge kunstenaars zijn de Spacemakers in dit project.
Zij zullen als ‘artists in residence’ in deze periode persoonlijk te ontmoeten zijn.
Tijdens het openingswoord op zondag 29 september zullen Marjolijn de Wit en de kunstenaars meer vertellen over dit proces.

Marjolijn de Wit is beeldend kunstenaar. Haar werk wordt vertegenwoordigd door galeries in New York, Parijs en Milaan. Daarnaast presenteert zij haar werken in musea in binnen- en buitenland.

Exposerende kunstenaars:

De schilderijen van Meg Forsyth (1984) dienen als een portaal van de echte wereld naar het rijk van haar verbeelding. Haar kunst bevat hybride wezens, vreemde maar herkenbare lichamen, die samengesmolten zijn uit mens en organismen. Vanuit haar interesse in natuur en biowetenschappen onderzoekt ze hoe technologieën ons helpen te voldoen aan onze verlangens.

Janneke Kornet (1987) maakt plaatsgebonden kunstwerken met diverse media, waarvoor ze eerst onderzoek doet naar de plek waar het kunstwerk komt te staan. De locatie en kunst vertellen samen een verhaal, waarbij Kornet geïnteresseerd is in de historie maar ook in de verbinding met het hedendaagse. Zo laat ze elementen uit de omgeving zien, die niet altijd direct opvallen maar meer aandacht verdienen.

Felipe van Laar (1988) werkt als architect en verbindt zo zijn achtergrond in de bouwkunde met beeldende kunst. Hij laat zich inspireren door architectuur in opbouw, met zichtbare constructies en bouwwerken die zijn omgeven door steigerconstructies. Het werkt lijkt zich te ontwikkelen. Voor hem is dit een vertaling van het zoekende karakter van de mens en diens kwetsbaarheid.

Pris Roos (1984) gaat op bezoek bij de ander voor haar schilderkunst. Geïnspireerd door de toko vanuit haar Indonesische afkomst, een plek waar iedereen samenkomt en een stukje thuis kan voelen, zoekt Roos naar de bewoners en hun verhalen die de stad levend houden. In een zoektocht naar een oprechte weergave van de ander gebruikt Roos verschillende materialen om gelaagdheid toe te voegen aan het portret.

Mayke Verhoeven (1988) laat thema’s als vergankelijkheid en herinneringen terugkomen in haar beelden van kwetsbaar suiker en robuust lood. Haar beelden en opstellingen hebben een verstild karakter waarbij haar suikerwerken lijken op gestolde herinneringen uit vervlogen tijden. Haar werk illustreert de romantische hang uit de negentiende eeuw naar het verleden en eenzaamheid. Door beelden in glashelder suiker te gieten, wil Verhoeven een alledaags materiaal op een esthetische manier vormgeven.

Het werkproces tijdens de Keep an Eye Spacemakers #2 is op openingsdagen te bekijken tot en met zondag 22 september.
De aansluitende expositie is te zien van 28 september t/m 3 november 2018, vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur, zondag van 12.00-17.00 uur.
Turfpoortstraat 36a, Naarden-Vesting.
Galerie Pouloeuff is een broedplaats voor jong talent en is gelieerd aan de Keep an Eye Foundation. www.galeriepouloeuff.nl en www.keepaneye.nl
Galerie Pouloeuff Naarden

Galerie Pouloeuff is een galerie waar jonge talentvolle kunstenaars de gelegenheid krijgen om te exposeren in een professionele omgeving. Hier wil de galerie jonge kunstenaars een podium geven en een zetje in de rug om een hun carrière te beginnen.
Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation.

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Galerie Pouloeuff"