Galerie Pouloeuff

Expositie is afgelopen

Expositie opening: “Keep an Eye Spacemakers #3” bij Galerie Pouloeuff in Naarden Vesting

Tentoonstelling 27-09-2020 t/m 01-11-2020 > Naarden
Galerie Pouloeuff Expositie opening: “Keep an Eye Spacemakers #3” bij Galerie Pouloeuff in Naarden Vesting
Iedere flyer is uniek en betekend en beschilderd door de Spacemakers. Hier is een voorbeeld te zien.
Van 27 september tot en met 1 november is de expositie “Keep an Eye Spacemakers #3“ bij Galerie Pouloeuff te zien.

Deze expositie laat kunstwerken en modellen zien die gemaakt zijn tijdens de residentie-masterclass Keep an Eye Spacemakers #3 in september.
De kunstenaars Jesse Strikwerda, Mirthe Klück, Pip Passchier en Mariska Koolen hebben meer dan drie weken in galerie Pouloeuff samen gegeten, getraind, gewerkt en met begeleiding van Ad de Jong zelf gezocht naar nieuwe wegen in hun dagelijkse praktijk van werken. Om zo samen en individueel tot nieuwe inzichten en manieren van werken te komen. En daarmee een stap in hun voortdurende ontwikkeling als kunstenaar te zetten en een bredere basis voor hun leven als kunstenaar. Wees welkom om deze experimentele tentoonstelling van vier getalenteerde kunstenaars van een nieuwe bijzondere generatie met eigen ogen te ervaren.

Tijdens de opening zullen de kunstenaars aan deze Spacemakers #3 vertellen over hun werk of een waardevolle ervaring tijdens de masterclass. 

Exposerende kunstenaars:

Mirthe Klück (1991) bedenkt haar idee voor een schilderij altijd vanuit het materiaal dat zij gaat opspannen. Deze stof met eigen karaktereigenschappen combineert zij met een verfsoort met ook specifieke karaktereigenschappen.

Mariska Koolen (1988) is een multidisciplinair kunstenaar. Zo werkt zij onder andere met keramiek, interventies, performance, schilderkunst, tekeningen, video en tekst.

Jesse Strikwerda (1991) is een kunstenaar die in verschillende disciplines werkt waaronder sculpturen, tekeningen en installaties. Ook gebruikt hij een verscheidenheid aan materialen zoals keramiek, hout, gips en bouwmaterialen.

Pip Passchier (1995) werkt met beton, hout, textiel, metaal en keramiek in haar sculpturen en installaties. Grove materialen die goed rijmen met de materialen die al in de vormgeving van openbare ruimtes zichtbaar zijn.

Ad de Jong werkt als beeldhouwer vanuit zijn studio in de haven van Amsterdam.
De Jong is één van de oprichters van W139 in Amsterdam en in 1989 was hij de eerste artistieke directeur. Als docent heeft hij o.a. lesgegeven aan het Sandberg Instituut en verschillende kunstacademies in Nederland. Zijn werk wordt gepresenteerd in binnen- en buitenland en is opgenomen in de collecties van o.a. Museum Boijmans Van Beuningen, KPN Den Haag en AKZO NOBEL.

Aanmelden voor de opening op 27 september.
Door de covid-19 maatregelen is de opening alleen toegankelijk door te reserveren. Dit kan alleen via pouloeuff@spinenweb.nl
Het is niet toegestaan om met meer dan zes bezoekers tegelijkertijd de galerie te betreden.
Daarnaast: ten alle tijden anderhalve meter afstand te houden.

Turfpoortstraat 36a, Naarden-Vesting.
Galerie Pouloeuff is een broedplaats voor jong talent en is gelieerd aan de Keep an Eye Foundation. www.galeriepouloeuff.nl en www.keepaneye.nl
Galerie Pouloeuff Naarden

Galerie Pouloeuff is een galerie waar jonge talentvolle kunstenaars de gelegenheid krijgen om te exposeren in een professionele omgeving. Hier wil de galerie jonge kunstenaars een podium geven en een zetje in de rug om een hun carrière te beginnen.
Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation.

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Stuur een bericht naar Galerie Pouloeuff