Galerie Pouloeuff

Expositie is afgelopen

Expositie: "Licht".

Tentoonstelling 14-11-2020 t/m 17-01-2021 > Naarden
Galerie Pouloeuff Expositie: Licht .
Zaterdag 14 november start de expositie ‘LICHT"

In deze LICHT expositie brengen vier kunstenaars tijdens de donkere maanden van het jaar licht in Galerie Pouloeuff. Licht in de letterlijke zin door het verlichten van de ruimte door grote stalen frames en kleine gekleurde glaspanelen. Maar ook wordt er een licht geworpen op onze digitale wereld en hoe wij hier mee omgaan. Poëzie en de rol van licht in de kunstgeschiedenis worden aangehaald, bekeken vanaf een windmolen.
Als toeschouwer wordt het lastig om je niet door het licht te laten meevoeren.

Exposanten:

De lichtobjecten “Liuw” van designer Hedwich Hooghiemstra (1995) bestaan uit gelaagde composities van gekleurde glaspanelen. Het werk roept rust en contemplatie op en laat gedachten dwalen.

De lichtsculpturen “M?y?” van Luiza Guidi (1993) zien eruit als lege minimalistische frames die op een verleidelijke manier licht geven en een nieuwe dimensie teweegbrengen op een verder vlakke muur.

Videokunstenaar Emily-Lara Kabos (1987) staat met haar werk ‘Lichtgedicht’ stil bij haar grote inspiratiebron; licht. Staand op een windmolen in Flevoland met de zon in het zicht, draagt Kabos haar gedicht op en brengt hiermee een ode aan de wereld en aan het licht van diverse kunstenaars uit de kunstgeschiedenis.

Pim Leenen (1985) laat in zijn fotografiewerk “Firewall” een persoon zien in een afgesloten opgelichte bubbel. Hiermee maakt hij ons gedrag in de digitale wereld zichtbaar.

Openingsfilm
Bekijk vanaf 15 november de openingsfilm op onze website waarin de kunstenaars je rondleiden langs de werken.

Ontmoet de kunstenaars!
Lijkt het je leuk om de kunstenaars een keertje te ontmoeten? Dat kan! Neem contact met ons op om een afspraak te maken in de galerie. Houd onze social-media en website in de gaten om te zien wanneer de kunstenaar in de galerie is.

Periode en openingstijden
De expositie is te zien van 14 november 2020 t/m 17 januari 2021 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.
Openingstijden: vr & za van 11:00 – 17:00 uur/zo van 12:00 – 17:00 uur.


GALERIE POULOEUFF IS EEN BROEDPLAATS VOOR JONG, ARTISTIEK TALENT EN OPEREERT ZONDER COMMERCIEEL DOEL.
Galerie Pouloeuff Naarden

Galerie Pouloeuff is een galerie waar jonge talentvolle kunstenaars de gelegenheid krijgen om te exposeren in een professionele omgeving. Hier wil de galerie jonge kunstenaars een podium geven en een zetje in de rug om een hun carrière te beginnen.
Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation.

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Stuur een bericht naar Galerie Pouloeuff