Galerie Pouloeuff

Expositie is afgelopen

Keep an Eye Spacemakers 4

Tentoonstelling 26-09-2021 t/m 31-10-2021 > Naarden
Galerie Pouloeuff Keep an Eye Spacemakers 4
In deze expositie wordt het werk gepresenteerd dat ontwikkeld en gemaakt is tijdens de residentie-masterclass Keep an Eye Spacemakers 4. De jonge kunstenaars Erik Aardema, Karina Puuffin en Samantha Vlaming hebben de gehele maand september in Galerie Pouloeuff intensief geëxperimenteerd en onderzoek gedaan binnen hun werk. Daarbij zijn ze de samenwerking aangegaan en hebben ze elkaar geïnspireerd met de galerie als werkruimte. Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Rob Voerman hebben de kunstenaars diverse aspecten van hun kunstenaarschap onderzocht en nieuwe inzichten opgedaan. Hiermee zijn stappen gezet in de ontwikkeling van hun werk en op persoonlijk vlak. Wees welkom om deze tentoonstelling van drie getalenteerde en vernieuwende kunstenaars te bekijken.

Tijdens de opening van de expositie “Keep an Eye Spacemakers 4” zijn de kunstenaars aanwezig en vertellen dan meer over het werk en hun ervaring tijdens de residentieperiode.

Deelnemende kunstenaars:
Erik Aardema (1995) stelt zichzelf vragen over de wereld om hem heen, waaruit zijn werk ontstaat. Met zijn ruimtelijke werken en performances probeert hij de toeschouwer te laten twijfelen. Aardema’s kunst nodigt uit tot ontdekking en tot nadenken over schaal, architectuur en locatie.

Karina Puuffin (1997) zoekt op speelse wijze de grenzen op van wat een schilderij kan zijn. In haar werk experimenteert ze met vorm en ruimte. Ze wordt geïnspireerd door modernistische kunst en maakt vaak referenties naar de kunstgeschiedenis in combinatie met het humoristische taalgebruik van strips.

Samantha Vlaming (1992) maakt ruimtelijke werken samengesteld uit alledaagse objecten waarbij sommige werken kinetische elementen bevatten. In haar werk zoekt Vlaming naar poëtische confrontaties met het alledaagse leven.

Begeleidend kunstenaar Rob Voerman.
Rob Voerman is een veelzijdig kunstenaar die werkt met verschillende media. Zijn werk is architectonisch, tactiel en bestaat uit inventieve sculpturen en monumentale installaties. Altijd heeft zijn werk een maatschappijkritisch aspect en staat het midden in de samenleving. Voermans werk wordt internationaal tentoongesteld van Amerika tot Japan en is opgenomen in de collecties van o.a. het MoMa (New York), het UCLA Hammer Museum (Los Angeles), het Stedelijk Museum (Amsterdam) en tal van andere museale en particuliere collecties in binnen- en buitenland.

Opening expositie 26 september
Op zondag 26 september is de officiële opening tussen 13.00 en 17.00 uur in Galerie Pouloeuff. Er hoeft niet gereserveerd te worden.

Turfpoortstraat 36a, Naarden-Vesting.
www.galeriepouloeuff.nl en www.keepaneye.nl
Galerie Pouloeuff Naarden

Galerie Pouloeuff is een galerie waar jonge talentvolle kunstenaars de gelegenheid krijgen om te exposeren in een professionele omgeving. Hier wil de galerie jonge kunstenaars een podium geven en een zetje in de rug om een hun carrière te beginnen.
Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation.

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Stuur een bericht naar Galerie Pouloeuff