Galerie Pouloeuff

Expositie is afgelopen

‘Verhullen en onthullen’

Tentoonstelling 18-06-2022 t/m 21-08-2022 > Naarden
Galerie Pouloeuff ‘Verhullen en onthullen’
Lessen van een gedaanteverwisselaar. Jochem Mestriner.
In welke taal spreekt een object? Hoe vertelt een beeld zijn eigen verhaal? Wat kunnen we aflezen aan de dieren op een schilderij of aan vormen van een stuk marmer?
In de werken van Bart van Deelen (sculpturen) en Jochem Mestriner (schilderijen) lijkt de betekenis van beelden steeds iets te verschuiven. De verplaatsing, vervorming en herhaling van motieven leidt tot nieuwe betekenislagen. Het zijn monumenten van een onbekende geschiedenis, illustraties van geheime verhalen.
Voor sommige beelden zijn geen woorden, daar waar die grens bestaat, raken de werken in Verhullen en onthullen onze eigen verbeelding. De beelden dagen uit tot dagdromen. Welke associaties roepen ze bij jou op? Met de voorstelling als vertrekpunt, nemen de beelden je mee op reis.

Deelnemende kunstenaars
Bart van Deelen (1995) maakt sculpturen van hout, steen en beton. Zijn liefde voor ambacht en de geschiedenis die materialen met zich meedragen uit zich in objecten die functioneel ogen, maar door esthetische ingrepen een gelaagde betekenis krijgen.

De kleurrijke olieverfschilderijen van Jochem Mestriner (1998) bevatten allerlei echte en fictieve personages, scenario’s en verhalen. Personages uit het ene schilderij duiken op in een ander schilderij, waardoor er nieuwe patronen of verhaallijnen kunnen ontstaan. Op speelse wijze vervormt Mestriner zijn onderwerpen, van de zee tot letters, van dieren tot literatuur.


Officiële opening expositie
Op zondag 19 juni van 14.00 tot 17.00 uur vindt de opening plaats van de expositie. De kunstenaars zijn dan aanwezig en vertellen graag meer over hun werk.
Periode en openingstijden
Deze expositie is te bekijken van 18 juni tot en met 21 augustus 2022. De galerie is vrijdag en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur geopend en op zondag van 12.00 – 17.00 uur.

Turfpoortstraat 36a, Naarden-Vesting.
Galerie Pouloeuff is een broedplaats voor jong talent en is gelieerd aan de Keep an Eye Foundation. www.galeriepouloeuff.nl en www.keepaneye.nl
Galerie Pouloeuff Naarden

Galerie Pouloeuff is een galerie waar jonge talentvolle kunstenaars de gelegenheid krijgen om te exposeren in een professionele omgeving. Hier wil de galerie jonge kunstenaars een podium geven en een zetje in de rug om een hun carrière te beginnen.
Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation.

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Stuur een bericht naar Galerie Pouloeuff