favorietenVerwijder uit favorieten

Kunsthuis18

Expositie is afgelopen

GERARD JAKOBS ZWART OP WIT & NIELS VAN SCHEIJNDEL (O T/M ?)

Tentoonstelling 22-10-2011 t/m 20-11-2011 > Naaldwijk
Kunsthuis18 GERARD JAKOBS ZWART OP WIT & NIELS VAN SCHEIJNDEL (O T/M ?)

Van Scheijndel & Jakobs in KH18

“Kunst maak je niet alleen, dat ben je.” Van alles wat hij maakt, is Gerard Jakobs dus zelf onderdeel. Als medeoprichter van kunstenaarscollectie WIT, beoogt hij de beeldende kunst in het Westland naar een hoger plan te tillen. En als kunstenaar weet hij zich steeds weer verrassend te profileren. Zijn ‘zwart-witten’ gaan van vele nuances zwart tot hagelwit. De gebruikte houtskool en houtskoolpotlood, in verschillende lagen aangebracht, geven zijn werken kracht en diepte. Toen hij jaren terug met zijn portfolio voor de toelatingscommissie stond van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, zagen zij wel zijn beeldende kracht, maar niet zijn tekentalent. Zij adviseerden hem een andere studierichting te volgen dan tekenen en schilderen. Het werd: ‘Monumentale vormgeving’. Tekenen en schilderen bleef hij echter wel volgen als bijvak. En dat tekentalent haalde hij enkele jaren terug structureel en met resultaat weer uit de kast! Vanaf 22 oktober exposeert Jakobs zijn teken- en schilderwerk in Kunsthuis18. Hij zal er ook een ‘work in progress’ van houtskool maken op grote vellen papier. Te zien is onder andere een met houtskool gemaakte tekening van een pelikaan met in olie gedrenkte vleugels en een zich omdraaiend kapitalisme. Het zijn onderwerpen die hem kwaad maken. De frustratie dat we ‘het maar laten gebeuren’ zit diep. Er zijn periodes dat hij het nieuws op afstand houdt. Geëngageerd kun je zijn expositie echter niet noemen. Het gebeurt wel, maar het is niet zijn drijfveer om kijkers met zijn werken op de misstanden in de wereld te wijzen. Wat hij verbeeldt, wordt ingegeven door intuïtie en toeval. Hij zoekt zijn onderwerpen niet bewust op. We wachten in spanning af in welke richting Jakobs zich de komende tijd weer verder gaat profileren!

Niels van Scheijndel (27) uit ’s-Gravenzande is een vormgever die zich bezighoud met het maken van schilderijen, objecten, muurschilderingen, markertekeningen, grafische werken, tattoo flash series en persoonlijke tatoeage designs. Het werk dat van hem wordt getoond in Kunsthuis18 zijn tekeningen op canvas doeken van het formaat 60x60 cm. De tekeningen zijn gemaakt met fineliners, marker- en graffiti stiften. Daarnaast toont hij enkele objecten welke met pen en/of stiften zijn bewerkt. Niels laat zich inspireren door de straat en staat hierdoor dicht bij de jeugd. Door de vormen, belijning en het kleurgebruik is zijn werk aantrekkelijk voor jonge mensen. Zijn ontwerpen zijn soms prikkelend en uitdagend en hebben iets weg van de pop-art. Door het gebruik van verschillende materialen kan hij zijn ideeën makkelijk overbrengen.
De titel van de expositie slaat op zijn nieuwe werk. Het is een reeks met verschillende soorten tekeningen van hetzelfde formaat. Ieder werk is genummerd van 0 t/m ?
Hij heeft het idee om de reeks veel verder uit te breiden, maar weet alleen nog niet tot hoever.

U bent van harte uitgenodigd de exposities te bezoeken. De openingen vinden plaats op zaterdag 22/10 om 14.00 uur (Niels van Scheijndel) en om 15.00 uur (Gerard Jakobs). De toegang is gratis. Kunsthuis18, Zuideinde 18 in Naaldwijk. I: www.kunsthuis18.nl

Kunsthuis18

Kunsthuis18 is een veelzijdig podium voor hedendaagse beeldende kunst in Westland. Onze galerie biedt 70m² expositieruimte én een ontmoetingsplek aan kunst, publiek en kunstenaars. Gevestigd of nieuw, vanuit Westland en omstreken, solo of in groep. Kunsthuis18 staat voor pionieren, onverwachte verbindingen en verrassende combinaties.

Openingstijden

Iedere zaterdag en zondag van 14:00 tot 16:30 uur

Contact


Kunsthuis18
Zuideinde 18
2671 MH Naaldwijk
Nederland
Tel: 06-38775475

www.kunsthuis18.nl
48 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Kunsthuis18"