favorietenVerwijder uit favorieten

Kunsthuis18

Expositie is afgelopen

Twee Delen door Heus & Olijslagers (Yoang Artist Roza Oudgenoeg)

Tentoonstelling 07-01-2012 t/m 05-02-2012 > Naaldwijk

Op 7 januari om 14.00 uur trappen gitarist Ap Heus en verhalenschrijver Rien Olijslagers hun duo-expositie ‘TWEE DELEN’ af. De twee zijn al jaren dik bevriend en vonden hun weg in de beeldende kunst. Om 15.00 uur gaat in de Greenport People ROOM FOR YOUNG ARTISTS de expositie van de eerder dit jaar afgestudeerde Roza Oudgenoeg van start.

Rotterdammer Rien Olijslagers (1954) en Westlander Ap Heus (1959) zijn oud-collega’s. Als reclameschilders leerden zij elkaar eind jaren zeventig kennen en ontdekten zij hun gezamenlijke passie voor beeldende kunst. Olijslagers volgde vanaf 1979 de Academie van Beeldende kunsten in Rotterdam. Ap Heus is autodidact kunstenaar en in het dagelijkse leven verkoper en reparateur van muziekinstrumenten. Hij voert “een eeuwige strijd tussen twee passies: muziek en schilderen”.
De match om samen te exposeren zit in het gebruik van oud (gejut) hout gecombineerd met nieuwe materialen als hout, ijzer- en staaldraad, touw, bouten en moeren. Van Ap Heus is een serie oude boten te zien, geschilderd met acrylverf op gebruikte steigerhouten planken: "Vol scheuren, gaten en knoesten, ooit op de bouw gebruikt en door weer en wind dienst gedaan, belopen door bouwvakkers die hun schoenen besmeurd hadden met cement. Een oude vissersboot laat ik zo weer 'tot leven komen'.” De kunstwerken van Olijslagers zijn net terug van een groepsexpositie in de Broadway Gallery in New York. Zijn werk “laat dingen zien die je van tevoren niet kan bedenken, vage lijnen van een cirkelzaag worden subtiel zichtbaar, en een kromme spijker benadrukt iets dat er niet is.”

Young artist
Roza Oudgenoeg-Stegeman werd in 1987 in Moskou geboren en sinds haar zesde jaar woont zij in Nederland. Via een tekencursus in het Koorenhuis en De School voor Jong Talent vervolgde zij haar weg naar de Koninklijke Academie voor de Beeldende Kunst in Den Haag en die voor Schone Kunsten in Antwerpen. Te zien zijn diverse olieverfschilderijen geïnspireerd op diverse boeken, zoals het beroemde debuut ‘De Waterspuwer’ van Andrew Davidson (over een aantrekkelijke dertiger die door een auto-ongeluk blijvend verminkt raakt en in een zoektocht naar spirituele verlossing terecht komt). Roza zegt over haar werk: “Ik haal mijn inspiratie uit thema’s die mij raken. Vanuit film, toneel, literatuur of de wereld om mij heen. Vooral lijden en onrechtvaardigheid inspireren mij. In mijn werk probeer ik emoties te tonen en mij in te leven in de personages.”

Kunsthuis18 is gratis te bezoeken, op za en zo van 13.30 tot 16.30 uur. Adres: Zuideinde 18 in Naaldwijk. Meer informatie: www.kunsthuis18.nl.

Kunsthuis18

Kunsthuis18 is een veelzijdig podium voor hedendaagse beeldende kunst in Westland. Onze galerie biedt 70m² expositieruimte én een ontmoetingsplek aan kunst, publiek en kunstenaars. Gevestigd of nieuw, vanuit Westland en omstreken, solo of in groep. Kunsthuis18 staat voor pionieren, onverwachte verbindingen en verrassende combinaties.

Openingstijden

Iedere zaterdag en zondag van 14:00 tot 16:30 uur

Contact


Kunsthuis18
Zuideinde 18
2671 MH Naaldwijk
Nederland
Tel: 06-38775475

www.kunsthuis18.nl
20 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Kunsthuis18"