favorietenVerwijder uit favorieten

Kunsthuis18

Expositie is afgelopen

Exposities Kunsthuis18 maart/april

Tentoonstelling 17-03-2012 t/m 15-04-2012 > Naaldwijk
Kunsthuis18 Exposities Kunsthuis18 maart/april
Kunsthuis18 Exposities Kunsthuis18 maart/april (2)
Kunsthuis18 Exposities Kunsthuis18 maart/april (3)

Van 17 maart tot en met 15 april presenteren Peter Marges en Antoinette van Beurden een duo-expositie in Kunsthuis18 met lyrisch abstractionisme in gemengde techniek en objecten, en abstract gevormd keramiek. Jong talent in deze periode is 3e jaarsstudente (Willem de Kooning Academie) en geboren Naaldwijkse Annick Meijer. Zij toont een serie fotowerken gemaakt in Milaan in de Greenport People Room For Young Artists.

Peter J. Marges (Rotterdam, 1943) woont in Maassluis. Na aanvankelijk een technische opleiding te hebben gedaan gaat hij als zelfstandig beeldend kunstenaar verder. Hij volgt een opleiding als tekendocent en geeft cursussen aan volwassenen en kinderen in Spijkenisse en Rozenburg. In zijn werk als beeldend kunstenaar heeft hij zich als autodidact ontwikkeld. Hij werkt het liefst met gemengde technieken op rijstpapier. Het heeft een onderzoekend karakter en valt het beste onder de noemer lyrisch abstractionisme. Aanleidingen om te verbeelden zijn bootvormen, thema’s uit de wiskunde, thema’s rondom plaats en tijd.

Antoinette van Beurden (1963, Schipluiden) deed tussen 2004 en 2009 bij Stichting Bevordering Beroepsopleidingen in Gouda de ambachtelijke opleidingen keramische technieken, handvormen en glazuren. Aan de basis van haar ontwerpen staan veelal modefoto`s. Ze wordt geboeid door het lijnenspel in de ontwerpen. Van deze lijnen maakt ze gebruik en werkt deze uit tot abstracte objecten. De ruimtelijke vormen hebben uiteindelijk geen herkenbare voorstelling meer. Zij werkt bij voorkeur met platen klei. Glazuur wordt minimaal gebruikt omdat de klei van nature heel mooie kleurschakeringen heeft. Deze natuurlijke kleuren ontstaan door diverse kleisoorten zelf te mengen.

Annick Meijer is net 23 jaar geworden en terug van een studieverblijf van een half jaar in Milaan. Haar fotowerken met de titel ‘In Black, part II’ is het autonome werk dat zij er maakte. Verbindende factor in deze serie is de zwarte verf die steeds een rol speelt. Haar verblijf in Milaan aan de Accademia di belle Arti di Brera maakt deel uit van de studie aan de Willem de Kooning Academie die zij in Rotterdam volgt. Zij ging er heen om een verdiepingsslag te maken in haar modefotografie. Een spannende opdracht omdat zij in deze vreemde stad alle benodigde contacten zelf moest zien te leggen. Modefotografie zullen we tijdens haar expositie echter niet te zien krijgen. Wel toont zij naast ‘In Black, part II’ ook twee werken uit een serie ‘Remain Nameless’ die zij in Milaan maakte met studiegenoot Rik Versteeg.

U bent van harte uitgenodigd de exposities te bezoeken. De openingen vinden plaats op 17 maart om 14.00 uur (Marges en Van Beurden) en om 15.00 uur (Meijer). De toegang is gratis. Op eerste paasdag is Kunsthuis18 gesloten. Op tweede Paasdag geopend! Zuideinde 18 in Naaldwijk. www.kunsthuis18.nl

Kunsthuis18

Kunsthuis18 is een veelzijdig podium voor hedendaagse beeldende kunst in Westland. Onze galerie biedt 70m² expositieruimte én een ontmoetingsplek aan kunst, publiek en kunstenaars. Gevestigd of nieuw, vanuit Westland en omstreken, solo of in groep. Kunsthuis18 staat voor pionieren, onverwachte verbindingen en verrassende combinaties.

Openingstijden

Iedere zaterdag en zondag van 14:00 tot 16:30 uur

Contact


Kunsthuis18
Zuideinde 18
2671 MH Naaldwijk
Nederland
Tel: 06-38775475

www.kunsthuis18.nl
20 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Kunsthuis18"