De Vrijstaat

Meer...
Expositie is afgelopen

Robots

Tentoonstelling 03-02-2018 t/m 02-04-2018 > Utrecht
De Vrijstaat Robots

Robot-knuffelen, je smartphone in een echte vriend veranderen of robots ontleden: het kan allemaal in de digitale werkplaats ROBOTS. Samen met het Utrechtse medialab SETUP onderzoeken we de relatie tussen mens en machine.

Vanuit het jaar 2060 kijken we terug in de tijd. Aan het einde van de vorige eeuw was een tablet om te Netflixen nog toekomstmuziek, terwijl in 2060 wellicht een robot voor de klas staat. We gaan tijdreizen met kunstenaar Casper de Jong en ontdekken met welke soorten robots hij tijdens zijn leven te maken heeft gehad.

In het ROBO-lab kunnen kinderen kijken, experimenteren, filosoferen en uitvinden hoe onze relatie met robots er in 2060 uit zal zien. Met prikkelende vragen en uiteenlopende opdrachten zetten we jong en oud op verrassende wijze aan het denken over een heel actueel thema.

TIP: Reserveer je plekje voor de tijdreis om 12:30 of 15:00 uur via onze website, vier je verjaardag in ROBOTS of kom in de voorjaarsvakantie met de BSO!

ROBOTS is van 3 februari t/m 2 april elke zaterdag en zondag te bezoeken in het Gebouw. We zijn extra open op 28 feb, 1 en 2 mrt (voorjaarsvakantie) en 2 april (2de paasdag).

Navigatietip: ons exporuimte het Gebouw ligt tegenover het schoolgebouw op
Madridstraat 1. Hier kun je parkeren en te voet naar het Gebouw of onze boerderij.

De Vrijstaat

EEN KUNSTWERKPLAATS VOOR KINDEREN

De Vrijstaat is een kunstwerkplaats voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 16 jaar. Hart van De Vrijstaat is de monumentale boerderij Hofstede ter Weide, gelegen aan de rand van Leidsche Rijn. Jaarlijks ontwikkelen we twee langlopende exposities met interactief workshopprogramma. Op De Vrijstaat KunstAcademie werken kinderen intensief samen met professionele kunstenaars. Verder maken we ieder jaar een theatervoorstelling voor het hele gezin en kunnen kinderen in de zomer deelnemen aan het zomerprogramma. Ook bieden we kunsteducatie voor scholen en diverse workshops voor BSO's, kinderfeestjes of andere groepen kinderen.

Openingstijden

Tijdens seizoensexposities zijn we open op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur. Voor groepen ook buiten de openingstijden te boeken!

De Vrijstaat Utrecht

Stuur een bericht naar "De Vrijstaat"