favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Pictura - Aijen

Meer...
Expositie is afgelopen

Opening expositie ‘Kenne Grégoire, door de jaren heen’

Tentoonstelling 30-05-2014 t/m 05-07-2014 > Aijen
Galerie Pictura - Aijen Opening expositie ‘Kenne Grégoire, door de jaren heen’

Pop en Jassen van Kenne Gregoire uit 1981, uit de collectie van de gem. Bergen L.

Vrijdag 30 mei 2014 opent wethouder Ben Buiting van Bergen de expositie van schilderijen van Kenne Grégoire in Galerie Pictura, Aijenseweg 16b, 5854PT Aijen. De opening is om 19.30 uur De tentoongestelde schilderijen dateren niet alleen uit de periode dat Kenne Grégoire in de gemeente Bergen woonde maar ook actuele schilderijen en beelden zijn bij deze tentoonstelling te zien.

Kenne (Jean Josquin) Grégoire stamt uit een kunstenaarsfamilie, hij is de zoon van beeldhouwer Paul Grégoire. Hij volgde een opleiding aan de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam (1967-1973), waar hij les had van onder meer Otto de Kat. In 1973 won hij de zilveren Prix de Rome en in dat jaar verhuisde hij ook naar Well. Kenne Grégoire had om ‘van de kunst te kunnen leven’ een aanlooptijd nodig. Hij deed een beroep op de BKR (Beeldende Kunstenaars Regeling), een financiële regeling met als doel de maatschappelijke zelfstandigheid van de kunstenaar te garanderen. Als de kunstenaar werd toegelaten tot de BKR, kocht de woongemeente zijn of haar kunstwerken en werd de koopsom in maandelijkse bedragen als een basisinkomen aan de kunstenaar uitbetaald. De Regionale Kunst Commissie in Venlo adviseerde Bergen bij de aankoop van kunstwerken. Deze commissie was destijds zeer onder de indruk van de vaardigheden en de werken van Kenne. Via deze regeling kocht de gemeente Bergen in de beginperiode een aantal schilderijen van Kenne Grégoire. Hij deed slechts een beperkte tijd een beroep op de BKR. In 1988 vertrok Kenne Grégoire naar Vierlingsbeek waar hij 12 jaar woonde. In het gemeentehuis van Bergen hangen nog een paar zeer kenmerkende schilderijen van deze kunstenaar. Galeriehouder Roel van der Veen benaderde met succes de gemeente Bergen om deze schilderijen ten toon te stellen. Hij heeft samen met Kenne Grégoire de tentoonstelling vorm gegeven, door de collectie aan te vullen met actueel werk

Realistische stijl
Kenne Grégoire schildert in realistische stijl. Over het algemeen gebruikt hij een 17e eeuwse techniek, een grauwe kleur met daarover heen glacerend de kleuren. De onderwerpen zijn divers. In de jaren 1993 - 1995 is de serie met het thema Comedia dell’arte ontstaan. Theatraal uitgedoste mensen die eenzaamheid, vertwijfeling en verlangen verraden. Hun gemoedstoestand is in fel contrast met de feestelijke kleding. Andere uiteenlopend onderwerpen zijn door de jaren heen in series ontstaan. Situaties waarin de mens nadrukkelijk ontbreekt: beslapen bedden, onafgeruimde tafels, ruïnes en arcades. Maar ook desolate gebouwen, trompe l’oeuils met verroest emaillen, romantische landschappen in pakpapier en stillevens in ongewoon perspectief. In opdracht zijn ook een aantal portretten geschilderd. Met zijn diverse keuze-onderwerpen wil Kenne laten zien dat een traditionele techniek niet per definitie om een traditionele benadering vraagt. In het voorjaar van 2009 hield Museum De Buitenplaats in Eelde een overzichtstentoonstelling van zijn werk.

Welkom
U bent van harte welkom om deze unieke tentoonstelling te bezichtigen.
Dit kan t/m zaterdag 5 juli op dinsdag t/m zaterdag van 14.00 – 17.00 uur
Galerie Pictura, Aijenseweg 16b, 5854PT Aijen.gem. Bergen L.

Galerie Pictura - Aijen

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Tekeningen

Galerie Pictura organiseert wisselende exposities van hedendaagse realisten van top niveau. Van frans impressionistisch t/m fotorealisme, waarbij de schijn naar onwerkelijkheid aanwezig mag zijn.

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag 14.00 - 17.00 uur.

Contact


Galerie Pictura - Aijen
Aijenseweg 16b
5854 PT Aijen
Nederland
Tel: 0485-341970

www.galeriepictura.nl
258 dagen geleden bijgewerkt

Galerie Pictura - Aijen Aijen
Galerie Pictura - Aijen Aijen (2)
Galerie Pictura - Aijen Aijen (3)
Galerie Pictura - Aijen Aijen (4)
Galerie Pictura - Aijen Aijen (5)

Stuur een bericht naar "Galerie Pictura - Aijen"