favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Pictura - Aijen

Meer...
Expositie is afgelopen

Open Huis beeldhouwer Clemens Driessen, Atelier Brita Seifert en Galerie Pictura.

Tentoonstelling 12-04-2014 t/m 13-04-2014 > Aijen

Open Huis beeldhouwer Clemens Driessen, Atelier Brita Seifert en Galerie Pictura.

Aijen, Kunstdorp van Noord Limburg

In het weekend van 12 & 13 april houden de beeldhouwer Clemens Driessen, Atelier Brita Seifert en Galerie Pictura “Open Huis”. Zij zullen van ’s-morgens 12.00 uur tot ’s-middags 17.00 uur hun deuren open hebben.

Een omgeving vol kunst(genot)
Wat Clemens Driessen probeert is de mensen door middel van zijn beelden te laten genieten. De kleine dingen, die in het dagelijkse leven voorbij komen, te vangen in een beeld, waardoor het op
het netvlies blijft hangen. Een onverwachte wending aan een gedachte, waardoor het beeld net iets anders verbeeldt. Het is hem een genoegen te zien, dat men tijdens het kijken een glimlach op de lippen krijgt. Daarnaast mag een stuk spanning in de vorm niet ontbreken, het geheel moet kloppen. De aaibaarheidsfactor moet groot zijn vindt Clemens, daarvoor komen de mensen naar Ayen. Grote voldoening ervaart hij ook uit het feit dat hij dit al zijn hele leven kan doen.

De vraag is niet "Wat is kunst", maar: "Wat is kunst voor mij?"
Brita Seifert stelde zichzelf die vraag: “Hoe belangrijk is het tekenen en schilderen voor mij en hoe heeft het invloed op mijn dagelijkse leven”. Er zijn soms onbelangrijke dingen die alleen door een gevoelige waarneming van onze wereld en onze omgeving kan worden ervaren. Zij probeert haar leven, haar ervaringen, haar innerlijke gevoelens op te nemen. “Daarom zie ik mijn kunst als een soort aanwezig zijn. Een cadeautje voor mij, waardoor ik mezelf kan uitdrukken. Om te praten als ik geen woorden heb. Om te laten zien wat ik niet kan verklaren. Elk schilderij / tekening - zelfs als het een “gewoon” naakt model is - weerspiegeld mijn gevoelens, die ik had tijdens het creatieproces”.

Galerie Pictura heeft een internationaal gevestigde naam en behoort in haar stijlrichting tot de top twintig van Nederland. Ook nu is er weer een expositie van topkwaliteit. De Duitse kunstenaarsgroep “Neue Meister”, bestaande uit Gerd Bannuscher, Roland Heyder, Michael Krahmer, Joachim Lehrer, Ines Scheppach, Siegfried Zademack ondersteund door de beeldhouwers Hans-Peter Mader, Maurice den Boer, Richard van der Koppel en Hans Janssen.
Hoe u het beste naar deze tentoonstelling zou kijken?
De Franse schrijver en Nobelprijswinnaar Anatole France heeft het heel mooi verwoord:
"En art comme en amour, l'instinct suffit": voor kunst als voor liefde volstaat intuïtie.
Kijk vooral met uw hart om uw ziel te laten beroeren door de prachtige werken die hier aanwezig zijn. Laat de literatuur gerust even voor wat het is. Vertrouw op uw intuïtie.

Beeldhouwer
Clemens Driessen,
Aijenseweg 14,
5854 PT Aijen gem. Bergen L .
0485-344222

Atelier Brita Seifert
Aijenseweg 18
5854PT Aijen gem. Bergen L.
0485-341970
www.britaseifert.nl

Galerie Pictura
Aijenseweg 16b
5854PT Aijen gem.Bergen L.
0485-341970
www.galeriepictura.nl

Galerie Pictura - Aijen

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Tekeningen

Galerie Pictura organiseert wisselende exposities van hedendaagse realisten van top niveau. Van frans impressionistisch t/m fotorealisme, waarbij de schijn naar onwerkelijkheid aanwezig mag zijn.

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag 14.00 - 17.00 uur.

Contact


Galerie Pictura - Aijen
Aijenseweg 16b
5854 PT Aijen
Nederland
Tel: 0485-341970

www.galeriepictura.nl
286 dagen geleden bijgewerkt

Galerie Pictura - Aijen Aijen
Galerie Pictura - Aijen Aijen (2)
Galerie Pictura - Aijen Aijen (3)
Galerie Pictura - Aijen Aijen (4)
Galerie Pictura - Aijen Aijen (5)

Stuur een bericht naar "Galerie Pictura - Aijen"