Galerie Pictura - Aijen

Expositie is afgelopen

Najaars expositie met Willi Kissmer

Tentoonstelling 11-09-2016 t/m 13-11-2016 > Aijen gem. Bergen Lb.
Galerie Pictura - Aijen Najaars expositie met Willi Kissmer
Galerie Pictura - Aijen Najaars expositie met Willi Kissmer (2)
Galerie Pictura - Aijen Najaars expositie met Willi Kissmer (3)
Galerie Pictura - Aijen Najaars expositie met Willi Kissmer (4)
Op zondag 11 sept. 14.00 uur opent Galerie Pictura de najaars-expositie waarbij het accent ligt op de Duitse kunstschilder Willi Kissmer. Verder zijn er de virtuoos geschilderde stillevens van Marc van Crombrugge en de fluweelzachte pastel/kleurpotlood tekeningen van Brita Seifert. Ook zullen er beelden zijn van Willi Kissmer, Joep Verheijden en Riet de Jong.
Willi Kissmer (Duisburg 1951). In 1971 besloot hij zich te concentreren op de beeldende kunst en studeerde aan de Folkwangscule, Universiteit van Essen en leerde grafische technieken aan de Universiteit van Duisburg. Tijdens zijn opleiding krijgt Kissmer de mogelijkheid een eigen stijl te ontwikkelen en zijn kennis van diverse complexe productietechnieken te verdiepen. Het duurt niet lang of het werk van de bevlogen Duitse kunstenaar valt ook de kunstwereld op en de eerste exposities waarin zijn werk wordt getoond zijn al snel een feit. Beschreven als een hedendaagse meester wordt Kissmer vertegenwoordigd door galeries en musea van Californië tot Leningrad. Ondanks dat hij veel gereisd heeft (Europa, Azië, Amerika) houdt hij de keuzes voor zijn onderwerpen toch dichtbij. Zijn voorkeur gaat uit naar simpele objecten en locaties en zijn interesse gaat vooral uit naar de kwaliteit tussen lichtval en het effect op het object. De kunst van Willi Kissmer wordt gezien als sensueel, provocerend, mysterieus en erotisch. Dit is grotendeels te danken aan zijn manipulatie van licht en schaduw. Een zijden reepje stof volgt de contouren van het vrouwelijke lichaam. Dit is het onmiskenbare handschrift van Willi Kissmer. Zijn olieverfschilderijen getuigen van een krachtige stofuitdrukking en veelal spannende lichtval. Dat Kissmer technisch zeer getalenteerd is, bewijzen ook zijn brons sculpturen.
Marc van Crombrugge is virtuoos in het schilderen van stillevens. Hij creëert meesterwerken van highlighting, compositie, vorm en kleur. Hij laat niets vreemd in zijn arrangementen, zodat het uiteindelijke product de belichaming is van minimalistische realisme.
Joep Verheijden als kleine jongen al een fascinatie koesterde voor alles wat leeft en beweegt is het vervaardigen van bronzen diersculpturen een logisch gevolg. Ongewoon maar origineel is zijn keuze voor juist “niet knuffelbare” dieren die van zichzelf een sterke uitstraling hebben en daarmee een symbolisch kracht bezitten. Bij Riet de Jong staat de mens centraal. De met passie en kracht vormgegeven figuren, hebben altijd een sterk verhalend karakter. Hoewel haar werk een volkomen eigen stempel draagt, straalt het een universele schoonheid uit.
Galerie Pictura - Aijen Aijen
Galerie Pictura - Aijen Aijen (2)
Galerie Pictura - Aijen Aijen (3)
Galerie Pictura - Aijen Aijen (4)

Galerie Pictura organiseert wisselende exposities van hedendaagse realisten van top niveau. Van frans impressionistisch t/m fotorealisme, waarbij de schijn naar onwerkelijkheid aanwezig mag zijn.

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag 14.00 - 17.00 uur.

Contact

Galerie Pictura - Aijen
Aijenseweg 16b
5854 PT Aijen
Nederland
Tel: 0485-341970

www.galeriepictura.nl

1347 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Galerie Pictura - Aijen