favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Pictura - Aijen

Meer...
Expositie is afgelopen

Expositie “Brita’s Choices” bij Galerie Pictura

Tentoonstelling 08-07-2018 t/m 01-09-2018 > Aijen - Noord Limburg
Galerie Pictura - Aijen Expositie “Brita’s Choices” bij Galerie Pictura
Galerie Pictura - Aijen Expositie “Brita’s Choices” bij Galerie Pictura (2)
Galerie Pictura - Aijen Expositie “Brita’s Choices” bij Galerie Pictura (3)
Galerie Pictura - Aijen Expositie “Brita’s Choices” bij Galerie Pictura (4)

Paul Wieggers schildert landschappen met prachtige lichtinvallen en behoort hiermee bij de top van Nederland, elk grassprietje, de schilferige stukjes boombast, donzige wolkenpartijen: alles heeft een specifieke plaats en functie binnen het schilderij. De kunstenaar laat zijn palet dicteren door de natuur. Zijn interpretatie van de werkelijkheid. Compositie is daarbij erg belangrijk. Vaak wordt deze bepaald door de plaatsing van de horizon, die Wieggers erg hoog of juist bijzonder laag zet. Mensen komen nooit in zijn landschappen voor.
Paul Wieggers heeft zijn sporen reeds verdiend in de kunstwereld van het realisme. Hij heeft met gerenommeerde galeries geëxposeerd op grote kunstbeurzen zoals de PAN en First Art Fair in Amsterdam en de Art Breda.
De tekeningen van Brita Seifert in pastel en kleurpotlood op papier of canvas zijn van een fluweelzachte uitstraling en zij tekent pure schoonheid. Zij glaceert met haar vele verschillende kleurpotloden en komt hierdoor tot een fabelachtige stofuitdrukking. Brita heeft een fantastische techniek, materiaal beheersing en een uitstekende kennis van de anatomie. Zij wordt geïnspireerd door het heden en verleden, door haar levenservaringen en opvattingen, door de muziek en reizen. Veel van deze indrukken probeert zij dan te vertalen in haar tekeningen. Haar kunst gaat ook over verlangen, het verlangen iedereen te laten zien dat elk verhaal getransformeerd kan worden naar iets moois en waarvan de toeschouwer kan genieten. Soms ook naar diepere gedachten, surrealistisch of zelfs macaber. Een opsomming van haar leven, dat is waar zij haar inspiratie vandaan haalt. Elk klein moment is uniek en kostbaar. Tijdens het tekenen is zij gefixeerd op wat ze ziet, voelt en ervaart. De vluchtige momenten van het leven om haar heen die uitgroeien tot een beweging van expressie van symbolische en poëtische concepten. Het werk is niet puur emotioneel of puur naturalistisch, maar een balans van beide: gevoel en realiteit. Het is meer dan het zien van een afbeelding, zij zou graag willen dat je het kunt voelen

Te zien t/m 1 september op dinsdag t/m zaterdag 14.00 – 17.00 uur.

Galerie Pictura - Aijen

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Tekeningen

Galerie Pictura organiseert wisselende exposities van hedendaagse realisten van top niveau. Van frans impressionistisch t/m fotorealisme, waarbij de schijn naar onwerkelijkheid aanwezig mag zijn.

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag 14.00 - 17.00 uur.

Galerie Pictura - Aijen Aijen
Galerie Pictura - Aijen Aijen (2)
Galerie Pictura - Aijen Aijen (3)
Galerie Pictura - Aijen Aijen (4)
Galerie Pictura - Aijen Aijen (5)

Stuur een bericht naar "Galerie Pictura - Aijen"