VERVERS gallery

Meer...
Expositie is afgelopen

Second Story Sunlight

Tentoonstelling 14-05-2012 t/m 16-06-2012 > Amsterdam
VERVERS gallery Second Story Sunlight

Laetitia Molenaar | Second Story Sunlight | 2012 | VERVERS gallery Amsterdam

Laetitia Molenaar exposeerde al regelmatig in verschillende groepstentoonstellingen in VERVERS gallery. In 2010 maakte haar fotowerk Summer in the City deel uit van Fiat Lux, let there be light, een tentoonstelling over de geënsceneerde fotografie.
Dit werk, geïnspireerd door Edward Hopper, was de aanzet voor een nieuwe serie waarin zij de werkelijkheid reconstrueert om zo tot een soort minimalistische stilte te komen.
Laetitia Molenaar bouwt eerst kleine schaalmodellen van ruimten en omgevingen. Deze fotografeert ze. Later worden die foto’s samen met de studio opnamen van de menselijke modellen met de computer geassembleerd tot een beeld.
De dynamiek in de composities van Edward Hopper blijft haar fascineren.
De personages lijken in diepe overpeinzing, met een blik van verwachting, kijkend naar eindeloze horizonten. Wat ze zien, vertelt de foto niet. De ruimtelijke omgeving waarin de personages zich bevinden geeft misschien wel iets prijs, maar roept in die combinatie eerder meer vragen op over wat er buiten het beeld gebeurd of wat zich in hun hoofd afspeelt. Zo maar even een bevroren moment, terug gebracht tot de essentie, een split second, mysterieus, ergens..... op een plek met prachtig licht.
Laetitia Molenaar won de eerste prijs van de Julia Margaret Cameron Award 2010. Ze ontving tevens meerdere eervolle vermeldingen voor haar portretten.


In verband met de C.A.R., Contemporary Art Ruhr, media art fair in Essen (D), is de galerie gesloten vanaf 31 mei t/m 3 juni.

Openingstijden

do-vr 13.00-17.30 uur
za 14.00-17.30 uur en op afspraak

Contact


VERVERS gallery
Hazenstraat 54
1016 SR Amsterdam
Nederland
Tel: 020-7747605

www.verversgallery.nl
395 dagen geleden bijgewerkt

VERVERS gallery Amsterdam

Stuur een bericht naar "VERVERS gallery"