Elizabeth Koning

Expositie is afgelopen

19 t/m 22 april 2018 Breepark - Breda with Public House of Art.

Tentoonstelling 19-04-2018 t/m 22-04-2018 > Breda
ART BREDA biedt een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden. Specialisten op het gebied van oude schilderkunst, antiek, 20ste eeuws design, Aziatica, Art Deco, klokken, juwelen, zilver en nog veel meer tonen topstukken uit hun collecties in een aantrekkelijke ambiance.
Daarnaast brengen galerieën voor hedendaagse kunst een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek van bekende kunstenaars en jong talent.rt.
Elizabeth Koning Blaricum
Elizabeth Koning Blaricum (2)
Elizabeth Koning Blaricum (3)
Xueli - David 's Bride
Elizabeth Koning Blaricum (4)
Xueli - David 's Bride

Elizabeth Koning combineert in haar werk de typische Hollandse wolkenluchten met de finesses van de Italiaanse portretkunst. Ook maakt ze in haar portretten subtiele referenties naar de sfeer die meesters als Bellini, Rafaël en Holbein in hun Renaissanceportretten wisten te scheppen. De combinatie van deze historische referenties en Konings eigen visie resulteert in opmerkelijk eigentijdse kunstwerken. In haar portretten werkt Koning laag over laag, totdat ze de juiste kleurverhoudingen bereikt. Zo schildert ze dus niet met verf, maar met pixels. In 2010 had zij een solo-expositie in het West-Fries museum en vanaf 8 mei exposeert Morren Galleries haar werk in Amsterdam.

Openingstijden

Op afspraak

Stuur een bericht naar "Elizabeth Koning"