Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

RETOURTJE AMERSFOORT

Tentoonstelling 17-04-2016 t/m 28-05-2016 > Amersfoort
Retourtje Amersfoort staat voor `bezoek aan een stad die verwondert, schoonheid bevat, zich steeds vernieuwt’. Middeleeuwse stad, uitgegroeid tot knooppunt van Nederland. Stad ook, waarin men zich thuis voelt, waarin plaats is voor zowel bruisend leven als inkeer. Met haar kroonjuweel de Eem die aan die stad een bijzondere sfeer geeft en haar omgeving van specifieke natuurgebieden voorziet.

Ook Galerie de Ploegh keerde er terug …

16 Beeldend kunstenaars van Galerie de Ploegh geven in schilderijen, werk op papier, fotografie en keramiek weer hoe Amersfoort hen inspireert en welke associaties bij hen worden opgeroepen. Vrije vertolkingen rond o.a. de Koppelpoort, Mondriaan, opgravingen aan de Appelmarkt, industrieel erfgoed, het Mirakel van Amersfoort en zelfs `Sofie-met-paardestaart op de stoplichten’ komen zowel in figuratieve zin als in abstractie voor het voetlicht.


DEELNEMENDE KUNSTENAARS Peter van den Akker, Dominique Ampe, Barbara Bläsing, Jacqueline Bohlmeijer, Marie-Louise Dooijes, Lucia Fransen, Caroline de Groot, Monica de Jong, Gea Karhof, Michiel Kranendonk, Adri Langbroek, Martie van der Loo, Doke Melman, Justyna Pennards-Sycz, Cécile van Spronsen, Erica Welling

FEESTELIJKE OPENING zondag 17 april om 16.00 uur door Paul Baltus, Algemeen directeur van Amersfoort in C (Kunsthal KAdE, Museum Flehite, Mondriaanhuis en Architectuurcentrum FASadE) op zondag 17 april om 16.00 uur. Kunstenaars aanwezig! - de kunstenaars zijn aanwezig!
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Contact

Galerie de Ploegh
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
Nederland
Tel: 033 4750770

www.deploegh.nl

7 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Ploegh