Galerie de Ploegh

Meer...
Expositie is afgelopen

BEELDEN VAN FORMAAT

Tentoonstelling 10-07-2016 t/m 27-08-2016 > Amersfoort
Galerie de Ploegh BEELDEN VAN FORMAAT

Spelen met de wind 2 (Karin beek)

Galerie de Ploegh BEELDEN VAN FORMAAT (2)

Abstracte tors (Heleen van Nieuwland)

Formaat kan staan voor afmeting - waarbij kan worden afgevraagd of het is gerelateerd aan een fysiek element en/of aan verbeeldingskracht. Formaat kan echter ook staan voor de zwaarte van een betekenis.
Het blijft dan ook verwonderen hoe formaat een volstrekt eigen rol speelt in het werk van elke individuele kunstenaar. Ieder formaat 'ontstaat’ als het ware in het hart van de kunstenaar: geen twee ontstaansprocessen zijn identiek.
Associaties met verbondenheid tussen mensen en leefgemeenschappen, kracht en kwetsbaarheid, beweging en evenwicht maar ook puur ruimtelijk werk komen in deze expositie voor het voetlicht. 14 kunstenaars van De Ploegh werkten met zowel klei, hout, ijzer, brons en steen als onconventionele materialen die zullen verrassen, prikkelen en uitdagen.
DEELNEMENDE KUNSTENAARS Karin Beek, Hannah Blom, Michiel Deylius, Willy van der Duyn, Famke Hajonides, Jeltje van Houten, Annemiek van Kollenburg, Michiel Kranendonk, Heleen van Nieuwland-troj, Loes Schellekens, Erica van Seeters, Peter van Tilburg, Kees Verwey, Jos Verschaeren
OPENING zondag 10 juli om 16.00 uur door Anne Berk, curator, publicist en educator - de kunstenaars zijn aanwezig!
De opening zal worden opgeluisterd door een optreden van SPROK - een blaasorkest van FORMAAT bestaande uit wel tien blazers (o.a. deelnemer Jos Verschaeren), twee slagwerkers en een accordeonist). Sprok speelt melodieën uit alle windstreken, met een voorkeur voor de muziek die door de Sinti en Roma vanuit India over Azië en het Europese continent is verspreid. Een optreden van Sprok is een muzikale reis met muziek van andere continenten of landen.
Op zondag 17 juli om 15.00 uur gaat Frits Nolte – beeldend kunstenaar en adviseur kunst – in gesprek met de exposanten Michiel Deylius, Heleen van Nieuwland-troj, Erica van Seeters en Jos Verschaeren. Leidraad in het gesprek is de ‘maat’ van hun beelden, de grootte. Leidraad is ook ‘kracht en kwetsbaarheid’, een associatie die de tentoonstellingsmakers de bezoekers van de expositie meegeven.

Galerie de Ploegh

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Keramiek
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Manifestatie
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Glaskunst
 • Installatie
 • Sieraden
 • Beeldentuin
 • Ruimtelijk

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Galerie de Ploegh Amersfoort

Stuur een bericht naar "Galerie de Ploegh"