Galerie de Ploegh

Meer...
Expositie is afgelopen

Expositie Nieuwe Leden De Ploegh

Tentoonstelling 27-11-2016 t/m 31-12-2016 > Amersfoort
Galerie de Ploegh Expositie Nieuwe Leden De Ploegh
Galerie de Ploegh Expositie Nieuwe Leden De Ploegh (2)
Galerie de Ploegh Expositie Nieuwe Leden De Ploegh (3)
Galerie de Ploegh Expositie Nieuwe Leden De Ploegh (4)

Dit jaar is Galerie de Ploegh blij en trots: haar nieuwe aanwas bestaat uit maar liefst 10 kunstenaars! De kwaliteit van hun werk en eigentijdse visie op kunst brengt LKG De Ploegh weer op een vernieuwend spoor.

De nieuwe leden zijn:
ANS BAKKER - werkt met glas, soms in combinatie met hout, koper en metalen. Haar inspiratiebron is 'leven’, de oorsprong, ontwikkeling, patronen, verlangens, dromen en waarheden.
HANNEKE BARENDREGT - haar materialen zijn papier, glas, keramiek en steen. Vanuit architectonische werkelijkheid schept zij een nieuwe ruimte. Het resultaat vormt zich tot een kunstenaarsboek of een zelfstandige installatie.
CLAUDIA GIANOTTEN - maakt schilderijen, al of niet voorzien van collages, deze zijn kleurrijk en roepen een poëtische wereld op. Ook maakt zij houten drieluiken, meestal geïnspireerd op een gedicht.
ALLARD KAAI - schildert en tekent landschappen en stillevens. Kleurgebruik en vormentaal zijn direct en helder. 'Hoe leg je de wind vast, en hoe schilder je broeierig weer? Dagelijks worstel ik met dit gegeven.’
RIA VAN KRIEKEN - papierobjecten en schilderijen. Verschillende soorten papier worden bewerkt, gevouwen en aan elkaar geschakeld tot een geheel. Herhaling is een gegeven: in vorm, structuur en kleur.
FLIP LAMBALK maakt prenten in hoogdruktechnieken met sjablonen en drukinkt. Hoewel de sjablonen gelijk kunnen zijn is elke prent weer anders. Architectuur in ruime zin van het woord is de veelal de basis van zijn motieven.
ROOS LANGENDORFF - in klei maakt zij vlakke en organisch gevormde wandobjecten en stillevens. Haar inspiratie vindt zij in de natuur waar groei en verval, kracht en zwakte elkaar afwisselen en versterken.
JENNY RITZENHOFF - heeft een fascinatie voor bepaalde glasobjecten. Zij analyseert daarbij de samenstelling van het materiaal, wat overblijft zijn afdrukken die ze digitaliseert. 'Alle afdrukken tezamen geven een complexe indruk van hoe het glaswerk is opgebouwd.'
KAREN VENNIK - haar schilderijen zijn figuratief maar neigen ook naar abstractie. Haar onderwerpen variëren van persoonlijk tot maatschappelijk, waarbij dieren als beeldelement en het sobere donkere kleurgebruik haar werk kenmerken.
NIEK WITTEBROOD - in natuursteen, hardsteen en graniet maakt hij monumentaal abstract werk waarvan de titel een aanwijzing geeft. Naar gelang het onderwerp en opdracht past hij ook andere materialen toe zoals brons, Cortén staal, roestvrij staal en glas.

Galerie de Ploegh

 • Schilderkunst
 • Beeldhouwkunst
 • Keramiek
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Manifestatie
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Glaskunst
 • Installatie
 • Sieraden
 • Beeldentuin
 • Ruimtelijk

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Galerie de Ploegh Amersfoort

Stuur een bericht naar "Galerie de Ploegh"