Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

Kunstenaarsgesprek Grafiekmanifestatie en Multiples

Tentoonstelling 22-01-2017 t/m 22-01-2017 > Amersfoort
Op zondag 22 januari om 15.00 uur is er in Galerie de Ploegh een kunstenaarsgesprek over grafiek en kunst in oplage. Frits Nolte – zelf beeldend kunstenaar en graficus – praat met de exposanten Annelies de Greef, Marjan Jaspers, Gea Karhof en Gijs Pape. Het kunstenaarsgesprek is een open gesprek tussen publiek en kunstenaars. Het vindt plaats temidden van het tentoongestelde werk en duurt ongeveer een uur. Meedoen kan en de toegang is vrij.

Annelies de Greef toont linosneden, van Marjan Jaspers zijn gemengde druktechnieken te zien, van Gea Karhof kleuretsen en van Gijs Pape houten objecten.
Het gesprek gaat over de gebruikte technieken, de persoonlijke toepassing daarvan door de kunstenaars, en over wat hen beweegt. Hoe zij hun ideeën vertalen in hun kunst? En aan de bezoekers wordt de vraag gesteld: wat raakt u in het werk? Wat doet u verwonderen?

Frits Nolte kijkt en praat samen met de kunstenaars én de bezoekers naar en over de kunstwerken. Als kennismaking en inspirerende ontmoeting.
Verslagen van eerdere kunstenaarsgesprekken werden gepubliceerd in het het tijdschrift kM-kunstenaarsmateriaal. Auteur is Anton Staartjes.
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Contact

Galerie de Ploegh
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
Nederland
Tel: 033 4750770

www.deploegh.nl

23 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Ploegh