Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

A Sense of Place

Tentoonstelling 03-09-2017 t/m 30-09-2017 > Amersfoort
Galerie de Ploegh A Sense of Place
Galerie de Ploegh A Sense of Place (2)
Galerie de Ploegh A Sense of Place (3)
Van 3 tot en met 30 september zal in Galerie De Ploegh, Coninckstraat 58 te Amersfoort de expositie “A Sense of Place” plaatsvinden. 5 kunstenaars uit verschillende disciplines laten hierbij werk zien waarin wordt onderzocht hoe de samenhang is tussen de plek waar je verblijft en de identiteit die het gevolg is van je aanwezigheid aldaar.
Zo maakt Nannita van Veen surrealistisch ogende foto bewerkingen met een grote mate van mystiek. De verschillende onderdelen van de foto’s zijn weliswaar echt, maar het geheel roept een nieuwe wereld op.
Jenny Ritzenhoff gebruikt dode uitgeholde boomstammen als mallen om glas in te blazen en laat op deze wijze afdrukken ontstaan van het zielenleven van de gestorven bomen. De glasobjecten vormen samen de licht-installatie “Traces” waarbij ze dode bomen uit verschillende landen gebruikt om hun eigen levensverhaal te vertellen.
De geschilderde landschappen van Justyna Pennards-Sycz werken vervreemdend op de toeschouwer; niet alleen door de kleurstelling, maar ook door de curieuze compositie van de verschillende onderdelen.
De kunstwerken van Anna Belleforte hebben diepe wortels in de architectuur. Met verschillende technieken stelt zij beelden samen die een weerslag zijn van de bebouwde omgeving en de menselijke invloed daarop; maar wel behoorlijk verwijderd van de werkelijkheid.
Hanneke Barendregt tenslotte toont ons de “Schoonheid van de leegte”. In glas en hout laat zij verbeeldingen van de stad zien. Daarbij zullen ook enkele van haar kunstenaarsboeken te zien zijn.
De feestelijke opening van de tentoonstelling zal plaatsvinden op zondag 3 september om 16.00 uur en zal worden verricht door Theo Steemers, architect en fotograaf. In zijn openingstoespraak zal hij de nadruk leggen op de onnoembare elementen van “a sense of place”, en de taak van de kunst om dat onzegbare vorm te geven.
De openingstijden van Galerie De Ploegh zijn van woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur, zaterdag van 11.00 – 16.00 uur. Tijdens de Kunstkijkroute op 17 september 2017 is de Galerie van 13.00 tot 17.00 eveneens geopend.
Komt allen!
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Galerie de Ploegh"