Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

expositie: KANT

Tentoonstelling 04-10-2017 t/m 10-01-2018 > Amersfoort
Galerie de Ploegh expositie: KANT
Galerie de Ploegh expositie: KANT (2)
Galerie de Ploegh expositie: KANT (3)
Galerie de Ploegh expositie: KANT (4)
Onder de titel “KANT” zal, verdeeld over 2 locaties in Amersfoort een tentoonstelling plaatsvinden met een knipoog naar het gedachtegoed van de Duitse filosoof Immanuel Kant (1724-1804). Gastcurator van deze expositie is Gerard de Kleijn, voormalig directeur van Museum Gouda.
Uit het ledenbestand van kunstenaarsvereniging De Ploegh heeft De Kleijn een vijftal kunstenaars gekozen dat naar zijn inzicht een verwantschap toont met de manier van denken van Kant.
De expositie gaat over de diverse kanten van de werkelijkheid, met name de BinnenKant en de ZijKant. Kunstenaars Maartje Strik, Marieloes Reek, Peter van den Akker en Ron Jagers storten zich, met als leidraad het citaat van Immanuel Kant: “Alleen de afdaling in de hel van de zelfkennis bereidt de weg naar de goddelijkheid”, op de BinnenKant. In het voormalige klooster Marienhof, Kleine Haag 2 te Amersfoort, zullen zij elk een kant van het klooster carré van hun werk voorzien.
De vijfde deelnemende kunstenaar, Hannah Blom, neemt de ZijKant voor haar rekening. Onder het motto “Ruimte en tijd zijn de constituerende beginselen van alle ervaring; ruimte en tijd maken ervaring eerst mogelijk” bouwt zij een installatie in de expositieruimte van Galerie De Ploegh, Coninckstraat 58 te Amersfoort. Van Ron Jagers zal op dezelfde locatie ook een installatie te zien zijn, in de vorm van een zwarte kamer.
Conservator Gerard de Kleijn richt in de Marienhof bovendien een gezamenlijke kamer in, met 1 werk van alle 5 deelnemende kunstenaars, onder de titel “ZelfKant”.
De tentoonstelling in Galerie De Ploegh (Coninckstraat 58 te Amersfoort) is te bezoeken van 4 oktober t/m 25 november 2017; woensdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur, zaterdag 11.00 – 16.00 uur. De tentoonstelling in de Marienhof (Kleine Haag 2 te Amersfoort) van 13 oktober 2017 t/m 10 januari 2018; dagelijks van 12.00 – 17.00 uur.
De vernissage zal plaatsvinden op vrijdag 13 oktober om 16.00 uur in de Marienhof. Om 17.15 uur verplaatst men zich in optocht naar Galerie De Ploegh, waar de vernissage wordt voortgezet. Filosoof Eric Brinckmann heeft toegezegd de Kant expositie in de Marienhof op 13 oktober met een lezing te willen openen en wethouder Bertien Houwing zal daarna de expositie in galerie De Ploegh openen.
Voor meer informatie ga naar:
www.deploegh.nl
www.marienhof.nl
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Galerie de Ploegh"