Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

LUIS IN DE PELS

Tentoonstelling 10-06-2018 t/m 15-07-2018 > Amersfoort
Galerie de Ploegh LUIS IN DE PELS
Naar idee van Marjan Jaspers. De expositie wil werken tonen die elkaars extremen zijn. Het werk moet elkaar uitdagen, choqueren en een brave esthetisch verantwoorde presentatie doorbreken.

“Soms voel je je zelf als beeldend kunstenaar tussen de anderen als een luis in de pels, omdat je werk zo verschilt met dat van je collega’s. Maar omgekeerd kun je het werk van anderen ook als een luis in je eigen pels ervaren.
Zoveel kunstenaars als er zijn, zoveel uiteenlopende manieren zijn er om een verhaal te vertellen. Het naast elkaar plaatsen van deze verschillende vertelmethodes is het uitgangspunt van de tentoonstelling ‘Luis in de pels’. Acht leden van de Ploegh die nogal contrasteren met elkaar in onderwerpkeuze, discipline, materiaalomgang, stijl, kleurgebruik, etc. worden schouder aan schouder gepresenteerd als vormden ze een eenheid.”

Ploeghleden Wim Jonkman, Lies Verdenius, Willemijn van Dorp, Marieloes Reek, Dagmar de Kok, Gijs Pape, Marjan Jaspers en gast-exposant Rian Peeperkorn nodigen u van harte uit om alle tegenstellingen waar te komen nemen; te zien en te voelen…

We wensen u een mooie ontdekkingstocht toe!
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Contact

Galerie de Ploegh
Coninckstraat 58
3811 WK Amersfoort
Nederland
Tel: 033 4750770

www.deploegh.nl

23 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie de Ploegh