Galerie de Ploegh

Expositie is afgelopen

Nietzsche en De Ploegh: interactief kijken

Tentoonstelling 15-07-2018 t/m 15-07-2018 > Amersfoort
Nietzsche en De Ploegh: interactief kijken naar een tentoonstelling bij Galerie De Ploegh op zondag 15 juli a.s. (Cultuurhuis bij Flint, Coninckstraat 58).

Wat heeft de Duitse filosoof Nietzsche nu met De Ploegh te maken?
Nietschze heeft termen van de Griekse filosoof Plato, die alles met kunst te maken hebben, nieuw leven ingeblazen. Met die termen krijg je handvaten aangereikt om beter naar kunst te kijken en je eigen conclusies te trekken. Of u nou een geoefende ‘kunstkijker’ bent of een volslagen leek op dat gebied, dat maakt niks uit.

Op 15 juli a.s. (14.00 tot 15.00 uur) zal de samensteller van de huidige Ploegh-expo een kleine inleiding geven over de ‘handvaten’ die Nietzsche heeft bedoeld. Daarna gaat u zelf groepsgewijs aan de slag om eigenschappen te herkennen in het werk van de deelnemende kunstenaars.
De tentoonstelling “Luis in de Pels” is hiervoor de perfecte tentoonstelling.
Door met anderen op die manier te kijken naar en te praten over kunst kom je een stuk verder, en begrijp je, dat je eigen mening er toe doet. Je beseft, dat je je eigen voorkeur serieus moet nemen. En misschien besluit je om het werk van je voorkeur aan te kopen. Er is bovendien een sympathieke kunst-aankoop-regeling binnen de Ploegh. waar u gebruik van kunt maken.

Veel Ploegh-kunstenaars zullen aanwezig zijn en na afloop drinken we een glas op de laatste dag van deze tentoonstelling.

U meldt zich tevoren aan via: info@deploegh.nl

Tot dan,
Marjan Jaspers.(samensteller "Luis in de Pels")
Galerie de Ploegh Amersfoort

Galerie de Ploegh is het verenigingsgebouw met galeriefunctie van het Landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh, een kunstenaarsvereniging met ruim 100 leden.
Deze kunstenaarsvereniging groeit nog steeds waarin de meeste artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd.

Bekende leden waren/zijn o.a. Jaap Hillenius, Jaap Ploos van Amstel, Jan Meefout, Gea Karhof, Jeroen Hermkens, Marcel Schellekens. Een goede kunstenaarsvereniging is een broeikas voor talent en een bron van inspiratie voor kunstenaars en publiek.

Met name de inmiddels befaamde Grafiekmanifestatie trekt jaarlijks een omvangrijk publiek naar De Ploegh.

Openingstijden

donderdag en vrijdag
11.00 - 17.00 uur

zaterdag en zondag
13.00 - 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Galerie de Ploegh"